Marinerad böckling

Marinerad böckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g böckling
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 4 msk dill, gräslök, rödlök eller purjolök
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer Ericsson

2012-09-25

Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Marinerad böckling
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g böckling
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 4 msk dill, gräslök, rödlök eller purjolök
  • 1 krm salt

Marinerad böckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer Ericsson

2012-09-25

Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)