Marinerad böckling

Marinerad böckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g böckling
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 4 msk dill, gräslök, rödlök eller purjolök
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer Ericsson

2012-09-25

Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet

Marinerad böckling
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g böckling
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 4 msk dill, gräslök, rödlök eller purjolök
  • 1 krm salt

Marinerad böckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer Ericsson

2012-09-25

Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet