
Marinerad böckling
Betyg (1-5):
Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g böckling
- Marinad:
- 2 msk vinäger eller pressad citron
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- 1 msk vatten
- 3 msk olja
- 4 msk dill, gräslök, rödlök eller purjolök
- 1 krm salt
Gör så här
- Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.
Marinerad böckling
Betyg (1-5):
Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2012-09-25
Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Christer Ericsson
2012-09-25
Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet