Marinerad böckling
  • Tid 75 min

Marinerad böckling

4 (1 betyg)

Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g böckling
Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 4 msk dill, gräslök, rödlök eller purjolök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Christer Ericsson

    Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet