För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Margaretas snabbakade fiberbröd

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Ett fiberrikt fildegsbröd som håller sig saftigt länge.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1.5 dl vetekli
  • 1.5 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 dl sirap
  • 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 2 avlånga bakformar (à 1½ liter). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap och fil eller yoghurt och rör till en slät smet.
  2. Häll den i formarna och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Låt bröden kallna övertäckta på galler.

Tips

Om du vill kan du byta ut sirap mot honung.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofi

2015-01-20

I Vår Julkokbok finns liknande recept med rågmjöl:filmjölkslimpa med mandel och aprikos. God, tycker jag!

susanne

2011-12-14

söker eg. ett liknande recept.minns att det var 2 dl sirap,vilket jag tyckte var lite för sött.innehöll även rågmjöl.någon som vet??

Liknande recept

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Mango passion smoothie

(9)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Örtbaguetter

(1)

Fullkornsvåfflor

(29)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4.5 dl grahamsmjöl
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 2 dl fyrkornskross
  • 1.5 dl vetekli
  • 1.5 dl solroskärnor, gärna rostade
  • 2 msk bikarbonat
  • 1 dl sirap
  • 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
  • 1 msk salt

Margaretas snabbakade fiberbröd

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Ett fiberrikt fildegsbröd som håller sig saftigt länge.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 2 avlånga bakformar (à 1½ liter). Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Blanda i sirap och fil eller yoghurt och rör till en slät smet.
  2. Häll den i formarna och släta till ytan. Grädda i nedre delen av ugnen 55-60 minuter. Låt bröden kallna övertäckta på galler.

Tips

Om du vill kan du byta ut sirap mot honung.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofi

2015-01-20

I Vår Julkokbok finns liknande recept med rågmjöl:filmjölkslimpa med mandel och aprikos. God, tycker jag!

susanne

2011-12-14

söker eg. ett liknande recept.minns att det var 2 dl sirap,vilket jag tyckte var lite för sött.innehöll även rågmjöl.någon som vet??

Liknande recept

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Gotländsk saffranspannkaka

(34)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Mango passion smoothie

(9)

Kalljästa hälsomuffins

(46)

Snabba jullimpan med frukt och nötter

(19)

Örtbaguetter

(1)

Fullkornsvåfflor

(29)