Marängsviss grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Klassiskt grundrecept på marängswiss. Varva maränger, grädde, banan och chokladsås på fat, i stor skål eller portionsskålar. En riktig drömdessert!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 st maränger
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 2 skivade bananer
  • Chokladsås:
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Gör chokladsåsen. Blanda socker, kakao och salt med hälften av vattnet och rör tills allt blandats. Rör i resten av vattnet, koka upp och koka tills såsen är tjock och blank, 5-10 minuter. Låt svalna eller kallna.
  2. Varva maränger, grädde, banan och chokladsås på fat, i stor skål eller portionsskålar.
  3. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 25 st maränger
  • 3 dl vispad vispgrädde
  • 2 skivade bananer
  • Chokladsås:
  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 dl vatten
  • 0.5 krm salt

Marängsviss grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (7 betyg)

Klassiskt grundrecept på marängswiss. Varva maränger, grädde, banan och chokladsås på fat, i stor skål eller portionsskålar. En riktig drömdessert!

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör chokladsåsen. Blanda socker, kakao och salt med hälften av vattnet och rör tills allt blandats. Rör i resten av vattnet, koka upp och koka tills såsen är tjock och blank, 5-10 minuter. Låt svalna eller kallna.
  2. Varva maränger, grädde, banan och chokladsås på fat, i stor skål eller portionsskålar.
  3. Servera genast.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Mango- och jordgubbsslush

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)