
Maräng med rabarberkompott och kardemummakräm
Betyg (1-5):
Frasig maräng möter söt rabarberkompott och krämigt fluff.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 ägg, endast vitan
- 2 dl strösocker
- Rabarberkompott:
- 700 g rabarber
- 1 apelsin
- 1 dl strösocker
- 1 kanelstång
- 1 tsk mortlad kardemumma
- 250 g skivade jordgubbar
- Kardemummakräm:
- 0.25 vaniljstång
- 3 ägg, endast gulan
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk mortlad kardemumma
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 dl yoghurt 10%
Gör så här
- Sätt ugnen på 130°. Lägg äggvita och socker i en rostfri bunke. Värm i ett vattenbad till ca 60° under vispning med elvisp.
- Klicka ut 6 stycken maränger på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.
Rabarberkompott
- Skala rabarbern om skalet är tjockt, skär i sneda tunna skivor och lägg i en kastrull med tjock botten. Pressa ner saften från apelsinen. Tillsätt socker, kanelstång och kardemumma. Låt puttra på svag värme. Lägg i jordgubbarna på slutet.
Kardemummakräm
- Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor, strösocker, kardemumma och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden fast och luftig. Blanda grädden med yoghurt och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.
- Servera marängerna med kompott och kardemummakräm.
Liknande recept
Maräng med rabarberkompott och kardemummakräm
Betyg (1-5):
Frasig maräng möter söt rabarberkompott och krämigt fluff.
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 130°. Lägg äggvita och socker i en rostfri bunke. Värm i ett vattenbad till ca 60° under vispning med elvisp.
- Klicka ut 6 stycken maränger på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.
Rabarberkompott
- Skala rabarbern om skalet är tjockt, skär i sneda tunna skivor och lägg i en kastrull med tjock botten. Pressa ner saften från apelsinen. Tillsätt socker, kanelstång och kardemumma. Låt puttra på svag värme. Lägg i jordgubbarna på slutet.
Kardemummakräm
- Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor, strösocker, kardemumma och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden fast och luftig. Blanda grädden med yoghurt och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.
- Servera marängerna med kompott och kardemummakräm.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!