Maräng med rabarberkompott och kardemummakräm

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Frasig maräng möter söt rabarberkompott och krämigt fluff.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 3 ägg, endast vitan
  • 2 dl strösocker
  • Rabarberkompott:
  • 700 g rabarber
  • 1 apelsin
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 250 g skivade jordgubbar
  • Kardemummakräm:
  • 0.25 vaniljstång
  • 3 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl yoghurt 10%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130°. Lägg äggvita och socker i en rostfri bunke. Värm i ett vattenbad till ca 60° under vispning med elvisp.
  2. Klicka ut 6 stycken maränger på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.

Rabarberkompott

  1. Skala rabarbern om skalet är tjockt, skär i sneda tunna skivor och lägg i en kastrull med tjock botten. Pressa ner saften från apelsinen. Tillsätt socker, kanelstång och kardemumma. Låt puttra på svag värme. Lägg i jordgubbarna på slutet.

Kardemummakräm

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor, strösocker, kardemumma och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden fast och luftig. Blanda grädden med yoghurt och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.
  2. Servera marängerna med kompott och kardemummakräm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cecilias kladdkaka

(5)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Gammelmormors äppelmoskaka

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 ägg, endast vitan
  • 2 dl strösocker
  • Rabarberkompott:
  • 700 g rabarber
  • 1 apelsin
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 250 g skivade jordgubbar
  • Kardemummakräm:
  • 0.25 vaniljstång
  • 3 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk mortlad kardemumma
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl yoghurt 10%

Maräng med rabarberkompott och kardemummakräm

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Frasig maräng möter söt rabarberkompott och krämigt fluff.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:125º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130°. Lägg äggvita och socker i en rostfri bunke. Värm i ett vattenbad till ca 60° under vispning med elvisp.
  2. Klicka ut 6 stycken maränger på en plåt med bakplåtspapper. Baka i mitten av ugnen ca 30 min.

Rabarberkompott

  1. Skala rabarbern om skalet är tjockt, skär i sneda tunna skivor och lägg i en kastrull med tjock botten. Pressa ner saften från apelsinen. Tillsätt socker, kanelstång och kardemumma. Låt puttra på svag värme. Lägg i jordgubbarna på slutet.

Kardemummakräm

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor, strösocker, kardemumma och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden fast och luftig. Blanda grädden med yoghurt och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.
  2. Servera marängerna med kompott och kardemummakräm.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cecilias kladdkaka

(5)

Kärleksmums grundrecept

(427)

Gammelmormors äppelmoskaka

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies