Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg (1-5):
3.98 (40 betyg)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 gurka
  • 4 msk kapris
  • 1 msk smör
  • Fiskfärsbiffar:
  • 600 g torskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 150 g smör
  • 20 g färsk riven pepparrot
  • 1 citron i klyftor
  • 8 dillkvistar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Färsbiffar: Finhacka fisken eller mixa hastigt i en matberedare. Stek löken i smör utan att den får färg. Rör ihop löken med grädde, ägg, ströbröd, dill, citronskal och salt. Låt svälla 10 min och blanda sedan med fiskfärsen. Forma till 12 små biffar. Stek gyllene i smör, 7–8 min per sida.
  3. Skala och dela gurkan på längden. Skrapa ur mitten av gurkan med en sked. Skär gurkan i skivor. Stek gurka och kapris hastigt i smör.
  4. Bryn smöret till servering i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nöt. Servera fiskbiffarna med den stekta gurkan, potatis, färskriven pepparrot, det brynta smöret, citronklyftor och dill.

Tips

Garnera med de vackra, goda kaprisbären.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2016-10-22

Jättegott, uppskattat!

Kicki

2016-02-06

Suveränt goda biffar,ska lagas igen

Cecilia Hansson

2016-01-20

Gjorde detta för tredje gången nu, fortfarande lika smarrigt!

Liknande recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(38)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 kg färskpotatis
  • 1 gurka
  • 4 msk kapris
  • 1 msk smör
  • Fiskfärsbiffar:
  • 600 g torskfilé
  • 1 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl hackad dill
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 150 g smör
  • 20 g färsk riven pepparrot
  • 1 citron i klyftor
  • 8 dillkvistar

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

Betyg (1-5):
3.98 (40 betyg)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Färsbiffar: Finhacka fisken eller mixa hastigt i en matberedare. Stek löken i smör utan att den får färg. Rör ihop löken med grädde, ägg, ströbröd, dill, citronskal och salt. Låt svälla 10 min och blanda sedan med fiskfärsen. Forma till 12 små biffar. Stek gyllene i smör, 7–8 min per sida.
  3. Skala och dela gurkan på längden. Skrapa ur mitten av gurkan med en sked. Skär gurkan i skivor. Stek gurka och kapris hastigt i smör.
  4. Bryn smöret till servering i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nöt. Servera fiskbiffarna med den stekta gurkan, potatis, färskriven pepparrot, det brynta smöret, citronklyftor och dill.

Tips

Garnera med de vackra, goda kaprisbären.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2016-10-22

Jättegott, uppskattat!

Kicki

2016-02-06

Suveränt goda biffar,ska lagas igen

Cecilia Hansson

2016-01-20

Gjorde detta för tredje gången nu, fortfarande lika smarrigt!

Liknande recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(17)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

(6)

Torskrygg med strimlad kålrot och pepparrotssås

(38)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies