Mannagrynsgröt med sylt och mörk choklad

Mannagrynsgröt med sylt och mörk choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ibland vill man äta något extra lyxigt till frukost. Koka den här festliga mannagrynsgröten och toppa med mörk choklad och sylt.

Tillagningstid: 10 min
1 portion
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 2 msk mannagryn
  • 0.5 krm salt
  • Till servering
  • 3 msk körsbärssylt
  • 1 msk riven mörk choklad
  • 0.5 dl vaniljkvarg

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, socker och salt i en kastrull. Blanda ner mannagrynen och låt sjuda ca 4 min under omrörning. Toppa med sylt, riven choklad och vaniljkvarg.

Tips

Variera gröten genom att tillsätta ½ msk chiafrön och tinade hallon som får koka med.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mannagrynsgröt med sylt och mörk choklad
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 2 msk mannagryn
  • 0.5 krm salt
  • Till servering
  • 3 msk körsbärssylt
  • 1 msk riven mörk choklad
  • 0.5 dl vaniljkvarg

Mannagrynsgröt med sylt och mörk choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ibland vill man äta något extra lyxigt till frukost. Koka den här festliga mannagrynsgröten och toppa med mörk choklad och sylt.

Tillagningstid: 10 min
1 portion

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, socker och salt i en kastrull. Blanda ner mannagrynen och låt sjuda ca 4 min under omrörning. Toppa med sylt, riven choklad och vaniljkvarg.

Tips

Variera gröten genom att tillsätta ½ msk chiafrön och tinade hallon som får koka med.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!