Mangobiffsallad med nudlar

Betyg (1-5):
4.23 (13 betyg)

Ett blad från gemsalladen blir som en ätbar korg att lägga smakrika nudlar, mangobitar och marinerad, stekt biff i. Och det är ju alltid kul att äta med händerna!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 400 g biff, John´s Selection, eller lövbiff
  • 100 g ramennudlar
  • 1 mango
  • 100 g böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • neutral olja, till stekning
  • Marinad:
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs eller 3 färska limeblad, finhackade
  • Till servering:
  • 2 gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 tim innan tillagning.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon och skär den i strimlor. Vänd runt nudlar, mango, böngroddar och salladslök med resten av marinaden.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lyft upp lite kött i taget ur marinaden och stek hastigt till fin färg. Vänd ner biffen i nudelsalladen och servera i salladsblad. Toppa med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Vegopiroger - Coop

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 400 g biff, John´s Selection, eller lövbiff
  • 100 g ramennudlar
  • 1 mango
  • 100 g böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • neutral olja, till stekning
  • Marinad:
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs eller 3 färska limeblad, finhackade
  • Till servering:
  • 2 gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka koriander

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg (1-5):
4.23 (13 betyg)

Ett blad från gemsalladen blir som en ätbar korg att lägga smakrika nudlar, mangobitar och marinerad, stekt biff i. Och det är ju alltid kul att äta med händerna!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 tim innan tillagning.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon och skär den i strimlor. Vänd runt nudlar, mango, böngroddar och salladslök med resten av marinaden.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lyft upp lite kött i taget ur marinaden och stek hastigt till fin färg. Vänd ner biffen i nudelsalladen och servera i salladsblad. Toppa med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Vegopiroger - Coop

(8)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Risfyllda grönsaker - Coop

(0)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies