Mangobiffsallad med nudlar

Betyg (1-5):
4.29 (14 betyg)

Ett blad från gemsalladen blir som en ätbar korg att lägga smakrika nudlar, mangobitar och marinerad, stekt biff i. Och det är ju alltid kul att äta med händerna!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 400 g biff, John´s Selection, eller lövbiff
  • 100 g ramennudlar
  • 1 mango
  • 100 g böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • neutral olja, till stekning
  • Marinad:
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs eller 3 färska limeblad, finhackade
  • Till servering:
  • 2 gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 tim innan tillagning.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon och skär den i strimlor. Vänd runt nudlar, mango, böngroddar och salladslök med resten av marinaden.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lyft upp lite kött i taget ur marinaden och stek hastigt till fin färg. Vänd ner biffen i nudelsalladen och servera i salladsblad. Toppa med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Päron- och manchegopizza

(24)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Fisktaco med mangosalsa

(25)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 400 g biff, John´s Selection, eller lövbiff
  • 100 g ramennudlar
  • 1 mango
  • 100 g böngroddar
  • 2 salladslökar, strimlade
  • neutral olja, till stekning
  • Marinad:
  • 4 msk fisksås
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk japansk soja (t ex kikkoman)
  • 2 vitlöksklyfta, finrivna
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0.5 citrongräs eller 3 färska limeblad, finhackade
  • Till servering:
  • 2 gemsallad, plockade blad
  • 1 kruka koriander

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg (1-5):
4.29 (14 betyg)

Ett blad från gemsalladen blir som en ätbar korg att lägga smakrika nudlar, mangobitar och marinerad, stekt biff i. Och det är ju alltid kul att äta med händerna!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden. Strimla köttet och vänd runt i hälften av marinaden. Låt marinera minst 1 tim innan tillagning.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och skölj av med kallt vatten. Skala mangon och skär den i strimlor. Vänd runt nudlar, mango, böngroddar och salladslök med resten av marinaden.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna. Lyft upp lite kött i taget ur marinaden och stek hastigt till fin färg. Vänd ner biffen i nudelsalladen och servera i salladsblad. Toppa med koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Päron- och manchegopizza

(24)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)

Kyckling- och mozzarellapizza

(2)

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Pizza med äpple och ädelost

(3)

Pulled chicken med mangosalsa

(17)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies