Malvapudding
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Malvapudding

2.52 (25 betyg)

Saftig aprikoskaka som med fördel serveras varm, gärna med glass eller grädde. Malvapudding har holländskt ursprung men nuförtiden hittar man den vanligtvis bland efterrätterna på sydafrikanska menyer.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 portioner
  • 2.5 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 msk aprikospuré
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk färsk mynta
Sås:
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 100 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smöra en bakform. Vispa florsocker och ägg riktigt vitt och pösigt. Blanda ner aprikospurén. Blanda mjöl, bikarbonat och salt. Smölt matfettet och häll i vinäger och mjölk. Vänd ner mjöl och smör- eller margarinblandningen i äggsmeten. Häll smeten i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna i formen.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och koka under omrörning till en slät simmig sås. Häll såsen över kakan. Stick små hål i kakan med en tandpetare så att all sås absorberas.

Servering

Servera i tårtbitar med myntablad, färsk frukt eller fruktsallad och eventuellt grädde.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar