Maki sushi

Betyg (1-5):
4.33 (12 betyg)

Gör egen sushirulle med wasabi, avokado och paprika och bjud på riktig sushifrossa!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vatten
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 tsk wasabi
  • 2 msk vatten
  • 1 avokado, urkärnad och skuren i bitar
  • 0.25 röd paprika, skuren i smala stavar
  • 0.25 gurka, skuren i smala stavar
  • Garnering:
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl sesamfrö

Gör så här

  1. Koka ris med vatten och salt enligt anvisning på förpackningen. Häll vinäger och socker över riset och rör om försiktigt. Lägg riset på ett bakplåtspapper tryck ut det med en gaffel till en fyrkant 25x30 cm.
  2. Blanda ut wasabin med lite vatten och stryk ut den på riset. Fördela grönsakerna jämnt över riset och rulla med bakplåtspapprets hjälp ihop det hela som en rulltårta.
  3. Strö ut solroskärnorna och sesamfröna på ett bakplåtspapper. Rulla risrullen i fröna så att de fastnar.

Servering

Servera med sojasås och inlagd ingefära.

Tips

Dubbla receptet för en riktig sushifest!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yohio

2014-09-10

det va skit bra hahahahahaha

12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl jasminris
  • 4 dl vatten
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 tsk wasabi
  • 2 msk vatten
  • 1 avokado, urkärnad och skuren i bitar
  • 0.25 röd paprika, skuren i smala stavar
  • 0.25 gurka, skuren i smala stavar
  • Garnering:
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl sesamfrö

Maki sushi

Betyg (1-5):
4.33 (12 betyg)

Gör egen sushirulle med wasabi, avokado och paprika och bjud på riktig sushifrossa!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris med vatten och salt enligt anvisning på förpackningen. Häll vinäger och socker över riset och rör om försiktigt. Lägg riset på ett bakplåtspapper tryck ut det med en gaffel till en fyrkant 25x30 cm.
  2. Blanda ut wasabin med lite vatten och stryk ut den på riset. Fördela grönsakerna jämnt över riset och rulla med bakplåtspapprets hjälp ihop det hela som en rulltårta.
  3. Strö ut solroskärnorna och sesamfröna på ett bakplåtspapper. Rulla risrullen i fröna så att de fastnar.

Servering

Servera med sojasås och inlagd ingefära.

Tips

Dubbla receptet för en riktig sushifest!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



yohio

2014-09-10

det va skit bra hahahahahaha

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies