Lyxiga fiskburgare

Lyxiga fiskburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Så god burgare som serveras med en fänkålsslaw och sötpotatispommes. Perfekt sätt att servera fisk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g purjolök
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 400 g vit fiskfilé eller lax
  • olja och smör, att steka i
  • Till servering
  • salladsblad
  • hamburgerbröd
  • 1 liten rödlök, i tunna skivor
  • sötpotatisfries eller klyftor
  • Fänkålsslaw
  • salt och peppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 dl majonnäs eller crème fraiche
  • 1 fänkål (spara 50 g till burgarna)

Gör så här

  1. Skär bort toppen av fänkålen till fänkålsslawen. Mixa 50 g fänkål och purjolöken i en matberedare monterad med knivblad till ett finare hack. Lägg i en bunke.
  2. Pressa vätskan ur fisken. Mixa fisken hastigt till en färs. Blanda ihop grönsakshacket med färsen, ägg, ströbröd, crème fraiche, saltoch peppar.
  3. Hyvla resten av fänkålen tunt, gärna med mandolin. Blanda med majonnäs, citron och fänkålsfrön. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma färssmeten till fyra burgare och stek på medelhög värme i smör och olja till fin stekyta. Vänd biffarna varsamt och stek andra sidan tills de är genomstekta, ca 3 min till.
  5. Fyll burgarbröden med sallad, burgare, coleslaw och lök. Servera med sötpotatispommes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tabbouleh med quinoa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Lyxiga fiskburgare
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 50 g purjolök
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 400 g vit fiskfilé eller lax
  • olja och smör, att steka i
  • Till servering
  • salladsblad
  • hamburgerbröd
  • 1 liten rödlök, i tunna skivor
  • sötpotatisfries eller klyftor
  • Fänkålsslaw
  • salt och peppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 dl majonnäs eller crème fraiche
  • 1 fänkål (spara 50 g till burgarna)

Lyxiga fiskburgare

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Så god burgare som serveras med en fänkålsslaw och sötpotatispommes. Perfekt sätt att servera fisk.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort toppen av fänkålen till fänkålsslawen. Mixa 50 g fänkål och purjolöken i en matberedare monterad med knivblad till ett finare hack. Lägg i en bunke.
  2. Pressa vätskan ur fisken. Mixa fisken hastigt till en färs. Blanda ihop grönsakshacket med färsen, ägg, ströbröd, crème fraiche, saltoch peppar.
  3. Hyvla resten av fänkålen tunt, gärna med mandolin. Blanda med majonnäs, citron och fänkålsfrön. Smaka av med salt och peppar.
  4. Forma färssmeten till fyra burgare och stek på medelhög värme i smör och olja till fin stekyta. Vänd biffarna varsamt och stek andra sidan tills de är genomstekta, ca 3 min till.
  5. Fyll burgarbröden med sallad, burgare, coleslaw och lök. Servera med sötpotatispommes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tabbouleh med quinoa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)