Lövbiffrulader med sås

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 600 g lövbiff
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 100 g bacon, en skiva/rulad
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 morot, i bitar
  • 75 g rotselleri, i bitar
  • 1 klyftad gul lök
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • 10 st enbär
  • 1 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 0.5 tsk timjan
  • 3 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • Sås av sky:
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • Tillbehör:
  • 600 g kokt, pressad potatis
  • 1 dl lingon
  • 8 st saltgurkor

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna bredvid varandra. Salta och krydda på ena sidan.<br> Lägg en skiva bacon på varje och rulla ihop. Fäst med tandpetare.<br>
  2. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekgryta eller panna.<br> Bryn ruladerna runt om och tag upp dem. Bryn morot, selleri, lök och purjo. Lägg tillbaka ruladerna och tillsätt kryddorna.<br>
  3. Späd med lite buljong i taget och efterstek under lock på svag värme 45-50 min.<br> Tag upp ruladerna och tag bort tandpetarna.<br> Sila av skyn, spara grönsakerna.
  4. Mät skyn och späd med vatten tills det är 3 ggr så mycket sky som grädde.<br>Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i skyn. Koka såsen 3-5 min.<br> Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg tillbaka rulader och grönsaker i såsen.<br> Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 600 g lövbiff
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 100 g bacon, en skiva/rulad
  • 1 msk smör eller margarin, till stekning
  • 1 morot, i bitar
  • 75 g rotselleri, i bitar
  • 1 klyftad gul lök
  • 0.5 purjolök, i bitar
  • 10 st enbär
  • 1 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 0.5 tsk timjan
  • 3 dl hönsbuljong av tärning eller fond
  • Sås av sky:
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm peppar
  • Tillbehör:
  • 600 g kokt, pressad potatis
  • 1 dl lingon
  • 8 st saltgurkor

Lövbiffrulader med sås

Betyg (1-5):
3.14 (7 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg köttskivorna bredvid varandra. Salta och krydda på ena sidan.<br> Lägg en skiva bacon på varje och rulla ihop. Fäst med tandpetare.<br>
  2. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekgryta eller panna.<br> Bryn ruladerna runt om och tag upp dem. Bryn morot, selleri, lök och purjo. Lägg tillbaka ruladerna och tillsätt kryddorna.<br>
  3. Späd med lite buljong i taget och efterstek under lock på svag värme 45-50 min.<br> Tag upp ruladerna och tag bort tandpetarna.<br> Sila av skyn, spara grönsakerna.
  4. Mät skyn och späd med vatten tills det är 3 ggr så mycket sky som grädde.<br>Rör ut mjölet med grädden och vispa ner i skyn. Koka såsen 3-5 min.<br> Smaka av med soja, salt och peppar. Lägg tillbaka rulader och grönsaker i såsen.<br> Servera med tillbehören.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies