Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto
  • Tid 25 min

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

4.19 (21 betyg)

Pesto kan varieras i oändlighet. För att lyckas behövs nötter, olja/smör, ost och valfri smaksättning. Testa en annorlunda och supergod variant på kronärtskockhjärtan, solroskärnor, basilika och ost. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g spagetti
  • 25 g smör
Kronärtspesto
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 0.5 kruka basilika, inkl stjälkar
  • 400 g kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk honung
  • 70 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det doftar nötigt och slutat skumma. Rör om och häll upp i en skål. Strimla både blad och stjälkar av basilikan.

  2. 2

    Mixa kronärtskockorna med solrosfrön, (spara ev 1 msk till garnering), brynt smör, basilika, vitlök och honung till en slät pesto. Tillsätt ev lite vatten för en krämigare konsistens.

  3. 3

    Rör ner osten och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Koka pastan al dente och servera med peston. Garnera ev med mer solrosfrön, basilikablad och ost.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Lotta Lundgren lagar spaghetti med kronärtspesto
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • L

    Riktigt gott!

  • Jenny

    Detta var ingen höjdare. Väldigt stabbig konsistens och genomträngande smak av smör och fröna.