Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg (1-5):
3.74 (54 betyg)

Pesto kan varieras i oändlighet. För att lyckas behövs nötter, olja/smör, ost och valfri smaksättning. Testa en annorlunda och supergod variant på kronärtskockhjärtan, solroskärnor, basilika och ost. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 400 g spagetti
  • Kronärtspesto
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 kruka basilika, inkl stjälkar
  • 400 g kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk honung
  • 70 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det doftar nötigt och slutat skumma. Rör om och häll upp i en skål. Strimla både blad och stjälkar av basilikan.
  2. Mixa kronärtskockorna med solrosfrön, (spara ev 1 msk till garnering), brynt smör, basilika, vitlök och honung till en slät pesto. Tillsätt ev lite vatten för en krämigare konsistens.
  3. Rör ner osten och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Koka pastan al dente och servera med peston. Garnera ev med mer solrosfrön, basilikablad och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mirjam

2018-09-18

Inte helt övertygad, tyckte att kronärtskockornas smak inte framträdde på ett särskilt fördelaktigt sätt i peston.

Jonathan

2018-05-07

Jag älskade den, och tjejen, och alla jag bjöd den på!

Christina

2018-04-30

Inte gott. Provlagar ni inte recepten? Förstörde min Valborg.

L

2018-04-18

Riktigt gott!

Jenny

2018-01-31

Detta var ingen höjdare. Väldigt stabbig konsistens och genomträngande smak av smör och fröna.

Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lökpaj med smördeg

(30)

Moussakagratäng

(36)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g spagetti
  • Kronärtspesto
  • 1.5 dl solroskärnor
  • 25 g smör
  • 0.5 kruka basilika, inkl stjälkar
  • 400 g kronärtskockshjärtan, avrunna
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk honung
  • 70 g Grana padano, finriven
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • salt och svartpeppar

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

Betyg (1-5):
3.74 (54 betyg)

Pesto kan varieras i oändlighet. För att lyckas behövs nötter, olja/smör, ost och valfri smaksättning. Testa en annorlunda och supergod variant på kronärtskockhjärtan, solroskärnor, basilika och ost. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna till fin färg i torr stekpanna. Smält smöret i en kastrull och bryn tills det doftar nötigt och slutat skumma. Rör om och häll upp i en skål. Strimla både blad och stjälkar av basilikan.
  2. Mixa kronärtskockorna med solrosfrön, (spara ev 1 msk till garnering), brynt smör, basilika, vitlök och honung till en slät pesto. Tillsätt ev lite vatten för en krämigare konsistens.
  3. Rör ner osten och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Koka pastan al dente och servera med peston. Garnera ev med mer solrosfrön, basilikablad och ost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mirjam

2018-09-18

Inte helt övertygad, tyckte att kronärtskockornas smak inte framträdde på ett särskilt fördelaktigt sätt i peston.

Jonathan

2018-05-07

Jag älskade den, och tjejen, och alla jag bjöd den på!

Christina

2018-04-30

Inte gott. Provlagar ni inte recepten? Förstörde min Valborg.

L

2018-04-18

Riktigt gott!

Jenny

2018-01-31

Detta var ingen höjdare. Väldigt stabbig konsistens och genomträngande smak av smör och fröna.

Liknande recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(117)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Lökpaj med smördeg

(30)

Moussakagratäng

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies