Lotta Lundgren - Saffransrisotto med tomat- och bönsallad
  • Tid 30 min

Lotta Lundgren - Saffransrisotto med tomat- och bönsallad

3.25 (4 betyg)

Krämig och smakrik saffransrisotto. Serveras med stekta tomater och bönor blandade med citron. Recept av Lotta Lundgren.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk fänkålsfrön, lätt krossade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl avorioris eller annat risottoris
Tomat- och bönsallad
  • 3 stora tomater
  • 1 citron
  • strösocker
  • olivolja, till stekning
  • 400 g vita bönor (på burk)
  • flingsalt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten med buljongtärningar och fisksås. Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, saffran, fänkålsfrön och chiliflakes.

  2. 2

    Häll i riset och stek under omrörning någon minut. Häll i buljongen lite i taget och låt koka in i riset. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna.

  3. 3

    Det blir godast om om det är mycket vätska kvar så den rinner ut i tallriken vid servering. Halvera tomaterna och citronen, doppa snittytorna i socker och stek i het olja tills ytan är knäckigt och lite bränd.

  4. 4

    Lyft ur citronen ur pannan. Tillsätt bönorna och slunga runt i pannan med tomaterna. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera tomatoch bönsalladen till risotton.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar