Lotta Lundgren - Saffransrisotto med tomat- och bönsallad
  • Tid 30 min

Lotta Lundgren - Saffransrisotto med tomat- och bönsallad

3.44 (9 betyg)

Krämig och smakrik saffransrisotto. Serveras med stekta tomater och bönor blandade med citron. Recept av Lotta Lundgren.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk fänkålsfrön, lätt krossade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl avorioris eller annat risottoris
Tomat- och bönsallad
  • 3 stora tomater
  • 1 citron
  • strösocker
  • olivolja, till stekning
  • 400 g vita bönor (på burk)
  • flingsalt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten med buljongtärningar och fisksås. Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, saffran, fänkålsfrön och chiliflakes.

  2. 2

    Häll i riset och stek under omrörning någon minut. Häll i buljongen lite i taget och låt koka in i riset. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna.

  3. 3

    Det blir godast om om det är mycket vätska kvar så den rinner ut i tallriken vid servering. Halvera tomaterna och citronen, doppa snittytorna i socker och stek i het olja tills ytan är knäckigt och lite bränd.

  4. 4

    Lyft ur citronen ur pannan. Tillsätt bönorna och slunga runt i pannan med tomaterna. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera tomatoch bönsalladen till risotton.

Lotta Lundgren lagar saffransrisotto med tomat- och bönsallad

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar