Lotta Lundgren - Saffransrisotto med tomat- och bönsallad

Betyg (1-5):
3.62 (21 betyg)

Krämig och smakrik saffransrisotto. Serveras med stekta tomater och bönor blandade med citron. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk fänkålsfrön, lätt krossade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl avorioris eller annat risottoris
  • Tomat- och bönsallad
  • 3 stora tomater
  • 1 citron
  • strösocker
  • olivolja, till stekning
  • 400 g vita bönor (på burk)
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar och fisksås. Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, saffran, fänkålsfrön och chiliflakes.
  2. Häll i riset och stek under omrörning någon minut. Häll i buljongen lite i taget och låt koka in i riset. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna.
  3. Det blir godast om om det är mycket vätska kvar så den rinner ut i tallriken vid servering. Halvera tomaterna och citronen, doppa snittytorna i socker och stek i het olja tills ytan är knäckigt och lite bränd.
  4. Lyft ur citronen ur pannan. Tillsätt bönorna och slunga runt i pannan med tomaterna. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera tomatoch bönsalladen till risotton.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2018-10-31

Körde dubbelt recept med bara ett paket saffran och det fungerade lika bra. De vita bönorna med tomaten var ett perfekt tillbehör till risotton.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

(63)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(45)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk fänkålsfrön, lätt krossade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl avorioris eller annat risottoris
  • Tomat- och bönsallad
  • 3 stora tomater
  • 1 citron
  • strösocker
  • olivolja, till stekning
  • 400 g vita bönor (på burk)
  • flingsalt och svartpeppar

Lotta Lundgren - Saffransrisotto med tomat- och bönsallad

Betyg (1-5):
3.62 (21 betyg)

Krämig och smakrik saffransrisotto. Serveras med stekta tomater och bönor blandade med citron. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar och fisksås. Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, saffran, fänkålsfrön och chiliflakes.
  2. Häll i riset och stek under omrörning någon minut. Häll i buljongen lite i taget och låt koka in i riset. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna.
  3. Det blir godast om om det är mycket vätska kvar så den rinner ut i tallriken vid servering. Halvera tomaterna och citronen, doppa snittytorna i socker och stek i het olja tills ytan är knäckigt och lite bränd.
  4. Lyft ur citronen ur pannan. Tillsätt bönorna och slunga runt i pannan med tomaterna. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera tomatoch bönsalladen till risotton.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2018-10-31

Körde dubbelt recept med bara ett paket saffran och det fungerade lika bra. De vita bönorna med tomaten var ett perfekt tillbehör till risotton.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

(63)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(60)

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

(45)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies