Lotta Lundgren - Saffransrisotto med tomat- och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (22 betyg)

Krämig och smakrik saffransrisotto. Serveras med stekta tomater och bönor blandade med citron. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk fänkålsfrön, lätt krossade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl avorioris eller annat risottoris
  • Tomat- och bönsallad
  • 3 stora tomater
  • 1 citron
  • strösocker
  • olivolja, till stekning
  • 400 g vita bönor (på burk)
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar och fisksås. Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, saffran, fänkålsfrön och chiliflakes.
  2. Häll i riset och stek under omrörning någon minut. Häll i buljongen lite i taget och låt koka in i riset. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna.
  3. Det blir godast om om det är mycket vätska kvar så den rinner ut i tallriken vid servering. Halvera tomaterna och citronen, doppa snittytorna i socker och stek i het olja tills ytan är knäckigt och lite bränd.
  4. Lyft ur citronen ur pannan. Tillsätt bönorna och slunga runt i pannan med tomaterna. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera tomatoch bönsalladen till risotton.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2018-10-31

Körde dubbelt recept med bara ett paket saffran och det fungerade lika bra. De vita bönorna med tomaten var ett perfekt tillbehör till risotton.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 2 msk fisksås
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk fänkålsfrön, lätt krossade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 dl avorioris eller annat risottoris
  • Tomat- och bönsallad
  • 3 stora tomater
  • 1 citron
  • strösocker
  • olivolja, till stekning
  • 400 g vita bönor (på burk)
  • flingsalt och svartpeppar

Lotta Lundgren - Saffransrisotto med tomat- och bönsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.64 (22 betyg)

Krämig och smakrik saffransrisotto. Serveras med stekta tomater och bönor blandade med citron. Recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar och fisksås. Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, saffran, fänkålsfrön och chiliflakes.
  2. Häll i riset och stek under omrörning någon minut. Häll i buljongen lite i taget och låt koka in i riset. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna.
  3. Det blir godast om om det är mycket vätska kvar så den rinner ut i tallriken vid servering. Halvera tomaterna och citronen, doppa snittytorna i socker och stek i het olja tills ytan är knäckigt och lite bränd.
  4. Lyft ur citronen ur pannan. Tillsätt bönorna och slunga runt i pannan med tomaterna. Pressa över citronsaft och krydda med salt och peppar. Servera tomatoch bönsalladen till risotton.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofia

2018-10-31

Körde dubbelt recept med bara ett paket saffran och det fungerade lika bra. De vita bönorna med tomaten var ett perfekt tillbehör till risotton.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Tomatsoppa med vitlöksbröd - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)