För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tre olika sorters knäck som passar perfekt som julgodis på julbordet. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i lufttät burk.

Tillagningstid: 40 min
100 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • Smaksättning 1
  • 1 dl polkagrisar, krossade
  • Smaksättning 2
  • 1 tsk malen ingefära
  • Smaksättning 3
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till knäcken, utom smöret, under omrörning. Låt koka ca 20 min, till 122°-125°. Blanda ner smöret och någon av smaksättningarna. Häll upp i knäckformar och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2018-12-11

Smaksatte med kakao. Jätte god

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(39)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Morots-halwa

(2)

Rabarberpaj

(48)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Äppelsockerkaka

(38)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • Smaksättning 1
  • 1 dl polkagrisar, krossade
  • Smaksättning 2
  • 1 tsk malen ingefära
  • Smaksättning 3
  • 2 msk kakao

Lotta Lundgren - Polkaknäck, ingefärsknäck och chokladknäck

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tre olika sorters knäck som passar perfekt som julgodis på julbordet. Recept av Lotta Lundgren. Tips, går bra att förbereda och förvara i lufttät burk.

Tillagningstid: 40 min
100 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till knäcken, utom smöret, under omrörning. Låt koka ca 20 min, till 122°-125°. Blanda ner smöret och någon av smaksättningarna. Häll upp i knäckformar och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marianne

2018-12-11

Smaksatte med kakao. Jätte god

Liknande recept

Vit chokladtryffel

(39)

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

(59)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(72)

Morots-halwa

(2)

Rabarberpaj

(48)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Äppelsockerkaka

(38)