Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg (1-5):
3.6 (112 betyg)

Saftig och smakrik laxpudding med potatis, fänkål och citron. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 700 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 citron, finrivet skal och saften av halva
  • 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 300 g laxfilébitar
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna något.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Krossa potatisen grovt i en ugnsform.
  3. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen. Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2019-05-30

Positiv överraskning! Hade överbliven lax, lite mer än vad receptet säger, och ville prova något nytt. Vi blev inte besvikna. Fänkål och citron var en höjdare hos oss.

Ilona

2019-03-25

Spännande med fänkål och citron

Yvonne E

2019-02-02

super gott. Lagat flera gånger och verkligen uppskattat av alla. Ökat på med mer lax och fänkål

Foto-grafen

2019-01-27

@rafrom; Antingen kan man laga mat eller så kan man det inte. Ett recept är ju bara ett finger som visar riktningen, den riktiga matlagningen är upp till dig!

rafrom

2019-01-16

Kan jag inte rekommendera. Jag följde råden mer lax mindre potatis, det hjälpte inte. Inte ens katten åt.

Karin G

2018-12-07

Mycket god. Ska ta mindre potatis nästa gång. Kan säkert räcka med 500-600 g och mer citron.

Magnus

2018-11-15

Lättlagat och mycket gott! Supergod brytning fänkål och citron. Nästa gång ska jag ta lite mer lax ;-)

Elisabeth

2018-11-11

Jättegott! Jag var skeptisk mot fänkålsfrön men måste erkänna att det blev mycket gott!

Monica

2018-11-11

Jag är inte överdrivet förtjust i fisk, men jag tyckte att det här var riktigt gott! Jag blev jätteförvånad när jag såg att några inte var så förtjusta i fänkålsfröna, för för mig blev det en helt perfekt balans med fänkål & citron som gjorde att laxen kändes fräsch & inte så ”fiskig”. Förmodligen den godaste fiskrätten jag har ätit. Funkar både till vardag & till fest skulle jag säga. 10 av 10!

Emilia

2018-11-07

Alldeles för mycket fänkål(vi gillar egentligen fänkål). Skippa fröna så funkar det säkert. Nu nästan oätligt :(

Maria

2018-11-06

Supergott! Jag hoppade fänkålsfrön och hade 500g lax.

Jonathan

2018-11-02

Bland det absolut godaste jag nånsin ätit. Jag nästan dubblade mängden lax, saltade mer och skippade fänkålsfröna. Syran från citronen var toppen. Så gott!

Sofia

2018-10-31

God och enkel vardagsmat! Mycket mat utlovas.

Arja

2018-10-06

Det är inte ofta jag lagat mat med fänkål, tycker att det ger en riktig god smak till rätten, passar bra med fisk. Lättlagat som vanligt. Ten points 🌞

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lökpaj med smördeg

(29)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 700 g potatis
  • 250 g fänkål
  • 3 ägg
  • 2.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 citron, finrivet skal och saften av halva
  • 2 tsk fänkålsfrön, mortlade
  • 300 g laxfilébitar
  • 20 g smör

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg (1-5):
3.6 (112 betyg)

Saftig och smakrik laxpudding med potatis, fänkål och citron. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. Låt svalna något.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Krossa potatisen grovt i en ugnsform.
  3. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen. Häll över äggstanningen och hyvla över smöret. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2019-05-30

Positiv överraskning! Hade överbliven lax, lite mer än vad receptet säger, och ville prova något nytt. Vi blev inte besvikna. Fänkål och citron var en höjdare hos oss.

Ilona

2019-03-25

Spännande med fänkål och citron

Yvonne E

2019-02-02

super gott. Lagat flera gånger och verkligen uppskattat av alla. Ökat på med mer lax och fänkål

Foto-grafen

2019-01-27

@rafrom; Antingen kan man laga mat eller så kan man det inte. Ett recept är ju bara ett finger som visar riktningen, den riktiga matlagningen är upp till dig!

rafrom

2019-01-16

Kan jag inte rekommendera. Jag följde råden mer lax mindre potatis, det hjälpte inte. Inte ens katten åt.

Karin G

2018-12-07

Mycket god. Ska ta mindre potatis nästa gång. Kan säkert räcka med 500-600 g och mer citron.

Magnus

2018-11-15

Lättlagat och mycket gott! Supergod brytning fänkål och citron. Nästa gång ska jag ta lite mer lax ;-)

Elisabeth

2018-11-11

Jättegott! Jag var skeptisk mot fänkålsfrön men måste erkänna att det blev mycket gott!

Monica

2018-11-11

Jag är inte överdrivet förtjust i fisk, men jag tyckte att det här var riktigt gott! Jag blev jätteförvånad när jag såg att några inte var så förtjusta i fänkålsfröna, för för mig blev det en helt perfekt balans med fänkål & citron som gjorde att laxen kändes fräsch & inte så ”fiskig”. Förmodligen den godaste fiskrätten jag har ätit. Funkar både till vardag & till fest skulle jag säga. 10 av 10!

Emilia

2018-11-07

Alldeles för mycket fänkål(vi gillar egentligen fänkål). Skippa fröna så funkar det säkert. Nu nästan oätligt :(

Maria

2018-11-06

Supergott! Jag hoppade fänkålsfrön och hade 500g lax.

Jonathan

2018-11-02

Bland det absolut godaste jag nånsin ätit. Jag nästan dubblade mängden lax, saltade mer och skippade fänkålsfröna. Syran från citronen var toppen. Så gott!

Sofia

2018-10-31

God och enkel vardagsmat! Mycket mat utlovas.

Arja

2018-10-06

Det är inte ofta jag lagat mat med fänkål, tycker att det ger en riktig god smak till rätten, passar bra med fisk. Lättlagat som vanligt. Ten points 🌞

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Lökpaj med smördeg

(29)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(54)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies