Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto
  • Tid 45 min + 40 min i ugnen
  • Ugn 175º

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

3.68 (50 betyg)

Somrig paj med färskpotatis, crème fraiche och pesto. Recept av Lotta Lundgren.

  • Tillagningstid 45 min + 40 min i ugnen
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 kg potatis, gärna färsk
  • 2 ägg
  • 250 g ricotta
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 dl finriven Grana padano
  • 3 msk grön pesto
  • 30 g bladpersilja, finhackad
Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g smör, kallt och tärnat
  • 2.5 msk kallt vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Tillsätt smör och nyp ihop till en smulig deg. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. 2

    Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel och låt stå i frysen 10 min. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 min.

  3. 3

    Låt potatisen ånga av i ett durkslag. Krossa sedan grovt med stomp eller ballongvisp. Vispa lätt ihop ägg, ricotta, crème fraiche, riven ost, pesto och persilja. Fördela potatisen i pajskalet, salta och häll över äggsmeten.

  4. 4

    Peta runt lite med en sked så äggsmeten rinner ner ordentligt i potatisen. Grädda pajen mitt i ugnen till fin färg, ca 40 min.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Till Sarah: Våra vegorecept är så kallade lakto-ovo-vegetariska. De innehåller inte kött, skaldjur, fisk, fågel, köttbuljong eller gelatin. Däremot kan de innehålla ägg och mjölkprodukter.

  • Sarah

    Låter jättegott, men blev besviken när jag såg ingredienserna. Hur kan man annonsera ut ett recept som vego när det innehåller både grana padano och pesto som båda innehåller löpe?

  • Arja

    Perfekt, jätte gott, något att laga en och annan gång till

  • Marianne

    Gott till sillen!

Visa fler