
Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter
Betyg (1-5):
Smörstekt brysselkål med rostade hasselnötter är himmelskt gott till julbordet. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl hasselnötter
- 500 g färsk brysselkål
- 2 msk smör
- 1 msk sirap
- 2 tsk flingsalt
Gör så här
- Rosta nötterna i torr stekpanna tills skalen spricker. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Hacka nötterna grovt.
- Ansa och dela brysselkålen. Stek den i smör ca 10 min så att de mjuknar något och får fin färg. Blanda ner nötter, sirap och salt.
Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter
Betyg (1-5):
Smörstekt brysselkål med rostade hasselnötter är himmelskt gott till julbordet. Recept av Lotta Lundgren
Tillagningstid: 30 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta nötterna i torr stekpanna tills skalen spricker. Gnid av skalen i en fuktig handduk. Hacka nötterna grovt.
- Ansa och dela brysselkålen. Stek den i smör ca 10 min så att de mjuknar något och får fin färg. Blanda ner nötter, sirap och salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-28
Jättegott! Det behöver inte vara jul för att tillaga den här rätten. Funkar bra på en vardag till älgköttbullar t.ex.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Katarina
2020-10-28
Jättegott! Det behöver inte vara jul för att tillaga den här rätten. Funkar bra på en vardag till älgköttbullar t.ex.