Lotta Lundgren - Black bean burger

Betyg (1-5):
4.06 (144 betyg)

Saftiga och kryddiga vego-bönburgare med klassiska tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 800 g svarta bönor kokta på burk (bruttovikt)
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk jalapenos, skivad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk mald koriander
  • neutral olja till stekning
  • Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.
  3. Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2019-05-04

Väldigt goda!

Titti

2019-03-13

Kladdigt och äckligt! Kommer aldrig mer försöka mig på detta recept igen, tyvärr!

Malin

2019-01-14

Supergoda burgare!

Anne

2018-11-03

Ett lättlagat och gott recept. Burgarna blir väldigt stora och mättande.

Jennie

2018-08-22

Ha lite av bön-spadet med i burgaren och tillsätt lite potatismjöl så håller de ihop utan animalier. Så blir det ännu bättre :)

Åsa

2018-06-28

Men jäklar vad god den där var! Jag pimpade majon med sriracha istället för sambal, en liiiten skvätt ketchup och hackad smörgåsgurka och det blev kalasgott.

Sigrid A (äter inga döda djur)

2018-06-14

Det krävs trots allt inga döda djur.

Johan

2018-06-08

Heja @Vego

Vego

2018-06-06

Sade inte Lotta i filmen att det inte krävdes några djur?? Ägg och majonäs!!

Linn

2018-03-11

Underbart goda och väldigt enkla + relativt snabba! Skippade jalapeño och hade bara lite sambal oelek i majonäsen.. blev precis lagom starkt för min del.. Serverade i brioche-hamburgerbröd. Definitivt en ny favorit!

Anna

2018-02-22

Supergoda!

Sofia

2018-02-15

Frasiga och goda! Blir en favorit!

Agneta

2017-11-05

”Smeten” var stark men det mildrades vid tillagning. Jättegoda.

Liknande recept

Minestronesoppa med linser - Coop

(2)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 800 g svarta bönor kokta på burk (bruttovikt)
  • 1 gul lök
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • 1 ägg
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk jalapenos, skivad
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk mald koriander
  • neutral olja till stekning
  • Till servering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • 4 hamburgerbröd
  • 4 salladsblad
  • 1 tomat, skivad

Lotta Lundgren - Black bean burger

Betyg (1-5):
4.06 (144 betyg)

Saftiga och kryddiga vego-bönburgare med klassiska tillbehör. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.
  3. Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2019-05-04

Väldigt goda!

Titti

2019-03-13

Kladdigt och äckligt! Kommer aldrig mer försöka mig på detta recept igen, tyvärr!

Malin

2019-01-14

Supergoda burgare!

Anne

2018-11-03

Ett lättlagat och gott recept. Burgarna blir väldigt stora och mättande.

Jennie

2018-08-22

Ha lite av bön-spadet med i burgaren och tillsätt lite potatismjöl så håller de ihop utan animalier. Så blir det ännu bättre :)

Åsa

2018-06-28

Men jäklar vad god den där var! Jag pimpade majon med sriracha istället för sambal, en liiiten skvätt ketchup och hackad smörgåsgurka och det blev kalasgott.

Sigrid A (äter inga döda djur)

2018-06-14

Det krävs trots allt inga döda djur.

Johan

2018-06-08

Heja @Vego

Vego

2018-06-06

Sade inte Lotta i filmen att det inte krävdes några djur?? Ägg och majonäs!!

Linn

2018-03-11

Underbart goda och väldigt enkla + relativt snabba! Skippade jalapeño och hade bara lite sambal oelek i majonäsen.. blev precis lagom starkt för min del.. Serverade i brioche-hamburgerbröd. Definitivt en ny favorit!

Anna

2018-02-22

Supergoda!

Sofia

2018-02-15

Frasiga och goda! Blir en favorit!

Agneta

2017-11-05

”Smeten” var stark men det mildrades vid tillagning. Jättegoda.

Liknande recept

Minestronesoppa med linser - Coop

(2)

Couscouspanna med fisk - Coop

(0)

Pasta med rotsaker och linser - Coop

(0)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat - Coop

(1)

Tofu Tikka - Coop

(0)

Lotta Lundgren - Panzanella express - Coop

(22)

Lingonmarinerad fläskkarré - Coop

(1)

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies