Lök- och ostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.7 (30 betyg)

En god vegetarisk paj med lök, vitlök, oliver och parmesanost. Passar att servera till middag med en fräsch sallad, eller som en del av buffén!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 5 små röda och gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl gröna oliver
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
  2. Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
  3. Skala löken, behåll lite av roten så att de håller ihop. Dela dem uppifrån och ner på hälften. Hetta upp smör och olja i en panna och stek lökarna cirka 10 minuter.
  4. Blanda ägg, grädde, mjölk, parmesanost och vitlök i en skål. Salta och peppra. Fördela lök och oliver i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Västerbottensostpaj med rödlökschutney

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Koreansk BBQ-taco

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • Pajdeg:
  • 125 g kylskåpskallt smör
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 5 små röda och gula lökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl gröna oliver
  • 1 tsk salt

Lök- och ostpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.7 (30 betyg)

En god vegetarisk paj med lök, vitlök, oliver och parmesanost. Passar att servera till middag med en fräsch sallad, eller som en del av buffén!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:250-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pajdeg: Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, salt och vatten. Arbeta ihop ingredienserna med händerna eller en matberedare till en blank deg. Platta ut degen i en plastpåse och låt vila i kylen cirka 30 minuter.
  2. Tryck ut pajdegen i en låg form med löstagbar botten, 25 centimeter. Ställ formen i frysen 5-10 minuter. Nagga med en gaffel och grädda i 250 grader cirka 5 minuter.
  3. Skala löken, behåll lite av roten så att de håller ihop. Dela dem uppifrån och ner på hälften. Hetta upp smör och olja i en panna och stek lökarna cirka 10 minuter.
  4. Blanda ägg, grädde, mjölk, parmesanost och vitlök i en skål. Salta och peppra. Fördela lök och oliver i det förgräddade pajskalet. Häll på äggblandningen. Grädda i 200 grader i 25-30 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Falafel från Falafelbaren

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Västerbottensostpaj med rödlökschutney

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad spetskål med kryddig råkorv och paprikaröra

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och purjolökspaj

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Koreansk BBQ-taco

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Quinoa tabbouleh med ärtpuckar

Betyg
Betyg
(2)