Löjromstoast

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Klassisk och lyxig toast med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill som passar perfekt vid festliga tillfällen.

Tillagningstid: 35 min + tid att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 160 g löjrom
  • 6 skivor formbröd
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraiche, kall
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Låt löjrommen rinna av i ett kaffefilter under natten så överflödig vätska försvinner och rommen går att forma.
  2. Skär bort kanterna på bröden och stek på båda sidor i smör till gyllene färg.
  3. Vispa crème fraiche med elvisp tills den blivit hård och formbar.
  4. Forma rom och crème fraiche till ägg med hjälp av två skedar.
  5. Lägg ett ägg med rom och ett med crème fraiche på varje brödbit. Toppa med lite rödlök och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan

2020-12-31

Klassiks god toast. La till citron eftersom jag gillar de.

Liknande recept

Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Laxsnittar med tomat, honung och tryffelolja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(35)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 160 g löjrom
  • 6 skivor formbröd
  • smör, till stekning
  • 2 dl crème fraiche, kall
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • dill, till garnering

Löjromstoast

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(28)

Klassisk och lyxig toast med löjrom, creme fraiche, rödlök och dill som passar perfekt vid festliga tillfällen.

Tillagningstid: 35 min + tid att rinna av
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt löjrommen rinna av i ett kaffefilter under natten så överflödig vätska försvinner och rommen går att forma.
  2. Skär bort kanterna på bröden och stek på båda sidor i smör till gyllene färg.
  3. Vispa crème fraiche med elvisp tills den blivit hård och formbar.
  4. Forma rom och crème fraiche till ägg med hjälp av två skedar.
  5. Lägg ett ägg med rom och ett med crème fraiche på varje brödbit. Toppa med lite rödlök och garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan

2020-12-31

Klassiks god toast. La till citron eftersom jag gillar de.

Liknande recept

Spara recept

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(189)
Spara recept

Laxsnittar med tomat, honung och tryffelolja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Minimackor med stekt sidfläsk, surkål och rostad lök

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Krassesoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(35)