För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Tofu är en kanonbra råvara. Här marineras den till härlig smak och serveras i en ljummen sallad.

Tillagningstid: 25 minuter + koktid för mungbönor
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 270 g naturell tofu
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl kokta mungbönor eller valfria kokta linser
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär tofun i stavar. Skala och riv vitlöken fint. Blanda vitlök, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg ner tofun i marinaden och låt dra till servering.
  2. Skär broccolin i långa buketter så att stjälken också kommer med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek broccolin ca 5 min. Tillsätt mungbönorna och stek 3 min, salta.
  3. Dela tomaterna och grovhacka basilikan. Vänd ihop tomater, basilika och tofu med broccoli och mungbönor. Lägg upp och skeda marinaden från tofun över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chili con carne med mifú

(2)

Tacotårta med nachos

(6)

Texmexpanna med nachochips

(191)

Värmande vegochili med avokado

(19)

Currymasala med mifú

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 270 g naturell tofu
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • svartpeppar
  • 250 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl kokta mungbönor eller valfria kokta linser
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 0.5 tsk salt

Ljummen mungbönsallad med marinerad tofu

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Tofu är en kanonbra råvara. Här marineras den till härlig smak och serveras i en ljummen sallad.

Tillagningstid: 25 minuter + koktid för mungbönor
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär tofun i stavar. Skala och riv vitlöken fint. Blanda vitlök, vinäger och olja, smaka av med salt och peppar. Lägg ner tofun i marinaden och låt dra till servering.
  2. Skär broccolin i långa buketter så att stjälken också kommer med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek broccolin ca 5 min. Tillsätt mungbönorna och stek 3 min, salta.
  3. Dela tomaterna och grovhacka basilikan. Vänd ihop tomater, basilika och tofu med broccoli och mungbönor. Lägg upp och skeda marinaden från tofun över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chili con carne med mifú

(2)

Tacotårta med nachos

(6)

Texmexpanna med nachochips

(191)

Värmande vegochili med avokado

(19)

Currymasala med mifú

(7)