För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Både ugli och sweetie passar fint till en vintersallad med japanska smaktoner.

Tillagningstid: 45 minuter + en timme för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 1 dl pressad ugli
  • 2 dl pressad sweetie
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 250 g glasnudlar
  • 3 tunt skivade stjälkar blekselleri
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 dl grovhackad persilja eller koriander
  • ev cashewnötter
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Skär kycklingen i cirka 2 centimeter tjocka strimlor. Blanda citrussafterna, lök och salt i en skål. Vänd ner kycklingbitarna och låt dra i 1 timme.
  2. Låt kycklingbitarna rinna av och torka av dem med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner smör och kyckling. Stek i het panna under omrörning cirka 5 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj snabbt och låt rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda kycklingbitar, nudlar, selleri, sesamolja och soja. Smaka av med salt.
  5. Lägg upp i en rymlig skål, toppamed persilja eller korianderoch eventuellt cashewnötter. Servera ljummen på en gång.

Tips

Det du inte använder av citrusfrukterna kan du filea och blanda ner i nudelsalladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kycklingspett med hummus

(7)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 1 dl pressad ugli
  • 2 dl pressad sweetie
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Sallad:
  • 250 g glasnudlar
  • 3 tunt skivade stjälkar blekselleri
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 dl grovhackad persilja eller koriander
  • ev cashewnötter
  • 0.25 tsk salt

Ljummen kycklingsallad med sweetie och ugli

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Både ugli och sweetie passar fint till en vintersallad med japanska smaktoner.

Tillagningstid: 45 minuter + en timme för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär kycklingen i cirka 2 centimeter tjocka strimlor. Blanda citrussafterna, lök och salt i en skål. Vänd ner kycklingbitarna och låt dra i 1 timme.
  2. Låt kycklingbitarna rinna av och torka av dem med hushållspapper. Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner smör och kyckling. Stek i het panna under omrörning cirka 5 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skölj snabbt och låt rinna av i ett durkslag.
  4. Blanda kycklingbitar, nudlar, selleri, sesamolja och soja. Smaka av med salt.
  5. Lägg upp i en rymlig skål, toppamed persilja eller korianderoch eventuellt cashewnötter. Servera ljummen på en gång.

Tips

Det du inte använder av citrusfrukterna kan du filea och blanda ner i nudelsalladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Kycklingspett med hummus

(7)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(3)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(9)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Citron- och saffranskyckling

(7)

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

(78)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)