Linssoppa med kokosmjölk och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (6 betyg)

Linssoppa med färsk spenat, ingefära, chili och kokosmjölk blir juvligt gott som middag. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 2 dl torkade röda linser
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 200 g bladspenat
  • 1 kruka färsk koriander, till servering

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i olja på svag värme 3–4 min. Häll i vatten, kokosmjölk, fisksås och soja. Tillsätt linser, tomater och buljongtärningar.
  2. Koka tills linserna är mjuka, ca 12 min. Tillsätt bladspenaten och låt allt bli varmt. Smaka av med salt. Toppa med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2020-10-05

Minskade till en och en halv buljongtärning. Blev ändå alldeles för salt. Kanske bäst att utesluts buljongen helt. Möjligen en halv..

Hanna

2020-08-30

God och enkel! Jag hade i lite limejuice också :)

Krumelina

2020-08-26

Förlåt, det var receptet ovan som stod att det var vegetariskt..

Krumelina

2020-08-26

Finns det vegetarisk fisksås?

Liknande recept

Spara recept

Pasta med linser

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Grön linssallad med grillad sparris och halloumi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Caponata med linser

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Belugabolognese med morotsspaghetti

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vegetariska enchiladas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lins- och paprikapytt

Betyg
Betyg
(8)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, strimlad
  • 2 msk neutral olja
  • 1 liter vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 2 dl torkade röda linser
  • 250 g körsbärstomater, halverade
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 200 g bladspenat
  • 1 kruka färsk koriander, till servering

Linssoppa med kokosmjölk och spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.5 (6 betyg)

Linssoppa med färsk spenat, ingefära, chili och kokosmjölk blir juvligt gott som middag. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i olja på svag värme 3–4 min. Häll i vatten, kokosmjölk, fisksås och soja. Tillsätt linser, tomater och buljongtärningar.
  2. Koka tills linserna är mjuka, ca 12 min. Tillsätt bladspenaten och låt allt bli varmt. Smaka av med salt. Toppa med färsk koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kaj

2020-10-05

Minskade till en och en halv buljongtärning. Blev ändå alldeles för salt. Kanske bäst att utesluts buljongen helt. Möjligen en halv..

Hanna

2020-08-30

God och enkel! Jag hade i lite limejuice också :)

Krumelina

2020-08-26

Förlåt, det var receptet ovan som stod att det var vegetariskt..

Krumelina

2020-08-26

Finns det vegetarisk fisksås?

Liknande recept

Spara recept

Pasta med linser

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Spagetti med linser och tomatsås

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(109)
Spara recept

Grön linssallad med grillad sparris och halloumi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Caponata med linser

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Belugabolognese med morotsspaghetti

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vegetariska enchiladas

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lins- och paprikapytt

Betyg
Betyg
(8)