Linslasagne

Betyg (1-5):
4.52 (25 betyg)

I den här linslasagnen ingår också rotselleri. Den har sitt ursprung i Asien, men odlas sedan länge i Sverige. Den perfekta ingrediensen för att göra grytor mustigare – en liten bit ger stor smak.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot, finhackad
  • 100 g rotselleri, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek morot, rotselleri, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater och vatten, samt lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost i en ugnsform. Avsluta med tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Servera lasagnen med Raw Slaw från vårt Hackat & Klart-sortiment är till och med fyndigare än sitt namn. Finstrimlad broccoli, rödbeta och morot – och helt startklar som färdig råkostsallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-21

Hej Andrea! Det går såklart bra med torkade lasagneplattor. Följ då tillagningstiden som står på paketet. God jul! Elsa, webbredaktör

Andrea

2018-12-20

Om man enbart har tillgång till torra lasagneplattor (glutenfria), finns det något sätt att göra om receptet så det passar?

Sonia

2018-10-07

Riktigt god! Gjort två gånger samma vecka! :)

Pia

2018-05-08

Mycket god och mättande lasagne! Creme fraiche kan ersättas med lätt creme fraiche, om man vill göra det lite magrare. Det blir också gott!

Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot, finhackad
  • 100 g rotselleri, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost

Linslasagne

Betyg (1-5):
4.52 (25 betyg)

I den här linslasagnen ingår också rotselleri. Den har sitt ursprung i Asien, men odlas sedan länge i Sverige. Den perfekta ingrediensen för att göra grytor mustigare – en liten bit ger stor smak.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek morot, rotselleri, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater och vatten, samt lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost i en ugnsform. Avsluta med tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Servera lasagnen med Raw Slaw från vårt Hackat & Klart-sortiment är till och med fyndigare än sitt namn. Finstrimlad broccoli, rödbeta och morot – och helt startklar som färdig råkostsallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2018-12-21

Hej Andrea! Det går såklart bra med torkade lasagneplattor. Följ då tillagningstiden som står på paketet. God jul! Elsa, webbredaktör

Andrea

2018-12-20

Om man enbart har tillgång till torra lasagneplattor (glutenfria), finns det något sätt att göra om receptet så det passar?

Sonia

2018-10-07

Riktigt god! Gjort två gånger samma vecka! :)

Pia

2018-05-08

Mycket god och mättande lasagne! Creme fraiche kan ersättas med lätt creme fraiche, om man vill göra det lite magrare. Det blir också gott!

Liknande recept

Örtfrittata - Coop

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(174)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella - Coop

(41)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies