För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Linslasagne

Betyg (1-5):
4.08 (37 betyg)

I den här linslasagnen ingår också rotselleri. Den har sitt ursprung i Asien, men odlas sedan länge i Sverige. Den perfekta ingrediensen för att göra grytor mustigare – en liten bit ger stor smak.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot, finhackad
  • 100 g rotselleri, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek morot, rotselleri, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater och vatten, samt lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost i en ugnsform. Avsluta med tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Servera lasagnen med Raw Slaw från vårt Hackat & Klart-sortiment är till och med fyndigare än sitt namn. Finstrimlad broccoli, rödbeta och morot – och helt startklar som färdig råkostsallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2020-04-12

Har blivit en återkommande rätt i vårt kök, den är verkligen god!

Emelie

2020-01-26

God! Men blev lite för rinnig i konsistensen.

Checkbox Coop

2018-12-21

Hej Andrea! Det går såklart bra med torkade lasagneplattor. Följ då tillagningstiden som står på paketet. God jul! Elsa, webbredaktör

Andrea

2018-12-20

Om man enbart har tillgång till torra lasagneplattor (glutenfria), finns det något sätt att göra om receptet så det passar?

Sonia

2018-10-07

Riktigt god! Gjort två gånger samma vecka! :)

Pia

2018-05-08

Mycket god och mättande lasagne! Creme fraiche kan ersättas med lätt creme fraiche, om man vill göra det lite magrare. Det blir också gott!

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)

Lax- och spenatpaj

(96)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(14)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot, finhackad
  • 100 g rotselleri, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost

Linslasagne

Betyg (1-5):
4.08 (37 betyg)

I den här linslasagnen ingår också rotselleri. Den har sitt ursprung i Asien, men odlas sedan länge i Sverige. Den perfekta ingrediensen för att göra grytor mustigare – en liten bit ger stor smak.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek morot, rotselleri, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater och vatten, samt lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost i en ugnsform. Avsluta med tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Servera lasagnen med Raw Slaw från vårt Hackat & Klart-sortiment är till och med fyndigare än sitt namn. Finstrimlad broccoli, rödbeta och morot – och helt startklar som färdig råkostsallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2020-04-12

Har blivit en återkommande rätt i vårt kök, den är verkligen god!

Emelie

2020-01-26

God! Men blev lite för rinnig i konsistensen.

Checkbox Coop

2018-12-21

Hej Andrea! Det går såklart bra med torkade lasagneplattor. Följ då tillagningstiden som står på paketet. God jul! Elsa, webbredaktör

Andrea

2018-12-20

Om man enbart har tillgång till torra lasagneplattor (glutenfria), finns det något sätt att göra om receptet så det passar?

Sonia

2018-10-07

Riktigt god! Gjort två gånger samma vecka! :)

Pia

2018-05-08

Mycket god och mättande lasagne! Creme fraiche kan ersättas med lätt creme fraiche, om man vill göra det lite magrare. Det blir också gott!

Liknande recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(23)

Lax- och spenatpaj

(96)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

(15)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(2)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(14)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)