Linslasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (45 betyg)

I den här linslasagnen ingår också rotselleri. Den har sitt ursprung i Asien, men odlas sedan länge i Sverige. Den perfekta ingrediensen för att göra grytor mustigare – en liten bit ger stor smak.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot, finhackad
  • 100 g rotselleri, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek morot, rotselleri, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater och vatten, samt lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost i en ugnsform. Avsluta med tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Servera lasagnen med Raw Slaw från vårt Hackat & Klart-sortiment är till och med fyndigare än sitt namn. Finstrimlad broccoli, rödbeta och morot – och helt startklar som färdig råkostsallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2020-04-12

Har blivit en återkommande rätt i vårt kök, den är verkligen god!

Emelie

2020-01-26

God! Men blev lite för rinnig i konsistensen.

Coop

2018-12-21

Hej Andrea! Det går såklart bra med torkade lasagneplattor. Följ då tillagningstiden som står på paketet. God jul! Elsa, webbredaktör

Andrea

2018-12-20

Om man enbart har tillgång till torra lasagneplattor (glutenfria), finns det något sätt att göra om receptet så det passar?

Sonia

2018-10-07

Riktigt god! Gjort två gånger samma vecka! :)

Pia

2018-05-08

Mycket god och mättande lasagne! Creme fraiche kan ersättas med lätt creme fraiche, om man vill göra det lite magrare. Det blir också gott!

Liknande recept

Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Potatissallad på färskpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 msk olivolja
  • 1 morot, finhackad
  • 100 g rotselleri, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost

Linslasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (45 betyg)

I den här linslasagnen ingår också rotselleri. Den har sitt ursprung i Asien, men odlas sedan länge i Sverige. Den perfekta ingrediensen för att göra grytor mustigare – en liten bit ger stor smak.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stor stekpanna och stek morot, rotselleri, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpurén och stek ytterligare någon minut under omrörning. Häll i linser, krossade tomater och vatten, samt lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  2. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost i en ugnsform. Avsluta med tomatsåsen och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

Tips

Servera lasagnen med Raw Slaw från vårt Hackat & Klart-sortiment är till och med fyndigare än sitt namn. Finstrimlad broccoli, rödbeta och morot – och helt startklar som färdig råkostsallad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2020-04-12

Har blivit en återkommande rätt i vårt kök, den är verkligen god!

Emelie

2020-01-26

God! Men blev lite för rinnig i konsistensen.

Coop

2018-12-21

Hej Andrea! Det går såklart bra med torkade lasagneplattor. Följ då tillagningstiden som står på paketet. God jul! Elsa, webbredaktör

Andrea

2018-12-20

Om man enbart har tillgång till torra lasagneplattor (glutenfria), finns det något sätt att göra om receptet så det passar?

Sonia

2018-10-07

Riktigt god! Gjort två gånger samma vecka! :)

Pia

2018-05-08

Mycket god och mättande lasagne! Creme fraiche kan ersättas med lätt creme fraiche, om man vill göra det lite magrare. Det blir också gott!

Liknande recept

Spara recept

Mozzarellabowl

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Räksallad med japansk dressing

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Krämig gryta med räkor

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Tortellini med grönkål och valnötter

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Potatissallad på färskpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade ägg på salladsbädd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)