För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Linsfyllda pitabröd

Betyg (1-5):
3.4 (20 betyg)

Månadens läsarrecept av Andreas Meijer.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl röda linser
  • 4.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk garam masala
  • Till servering:
  • 4 pitabröd
  • tomat
  • sallad
  • gurka
  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Stek rödlök och vitlök i oljan tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt linser, vatten, buljong och garam masala. Låt koka ca 15 min, tills linserna är mjuka.
  3. Värm pitabröden och servera linsröran med grönsaker och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlie E

2015-08-23

Glömde skriva nedan att jag följde Andreas råd och tog 2 dl linser. Koka försiktigt så behåller de sin form.

Charlie E

2015-08-23

Jättegod och krämig röra! Istället för garam tog jag 1 tsk chilipulver och 1 tsk spiskummin. Petade även ner 1 buljongtärning. Hela familjen åt!

Henrik Hedman

2014-09-11

Bra och nyttig vegetariskt mat men inte mycket smak i tyvärr. Testa att krydda mera.

Andreas Meijer

2014-06-23

MerSmak skrev lite fel i receptet... Prova med 2 dl linser så blir det som det ska...

Liknande recept

Linsgryta med aubergine

(93)

Linsbiffar med jordnötssmör

(21)

Linsbolognese

(40)

Spagetti med linser och tomatsås

(13)

Belugalasagne

(36)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Caponata med linser

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl röda linser
  • 4.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk garam masala
  • Till servering:
  • 4 pitabröd
  • tomat
  • sallad
  • gurka
  • turkisk yoghurt

Linsfyllda pitabröd

Betyg (1-5):
3.4 (20 betyg)

Månadens läsarrecept av Andreas Meijer.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek rödlök och vitlök i oljan tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt linser, vatten, buljong och garam masala. Låt koka ca 15 min, tills linserna är mjuka.
  3. Värm pitabröden och servera linsröran med grönsaker och yoghurt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Charlie E

2015-08-23

Glömde skriva nedan att jag följde Andreas råd och tog 2 dl linser. Koka försiktigt så behåller de sin form.

Charlie E

2015-08-23

Jättegod och krämig röra! Istället för garam tog jag 1 tsk chilipulver och 1 tsk spiskummin. Petade även ner 1 buljongtärning. Hela familjen åt!

Henrik Hedman

2014-09-11

Bra och nyttig vegetariskt mat men inte mycket smak i tyvärr. Testa att krydda mera.

Andreas Meijer

2014-06-23

MerSmak skrev lite fel i receptet... Prova med 2 dl linser så blir det som det ska...

Liknande recept

Linsgryta med aubergine

(93)

Linsbiffar med jordnötssmör

(21)

Linsbolognese

(40)

Spagetti med linser och tomatsås

(13)

Belugalasagne

(36)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Caponata med linser

(2)