Linser med spenat

Betyg (1-5):
3.73 (22 betyg)

Vacker, färgsprudlande och väldigt nyttig sallad.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 0.5 ark kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 urkärnade, strimlade röda chili
  • 3 dl vatten
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en gryta med curry, kanel, gurkmeja, chili, vatten och salt. Koka upp under omrörning och sjud sedan under lock tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Skölj spenaten, skär bladen grovt och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och senapsfrön några minuter.
  2. Tillsätt de kokta linserna, spenatstjälkarna och kokosmjölken. Koka några minuter och rör sedan ner spenatbladen och hetta upp. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(12)

Lax- och spenatpaj

(90)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 0.5 ark kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 urkärnade, strimlade röda chili
  • 3 dl vatten
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk salt

Linser med spenat

Betyg (1-5):
3.73 (22 betyg)

Vacker, färgsprudlande och väldigt nyttig sallad.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en gryta med curry, kanel, gurkmeja, chili, vatten och salt. Koka upp under omrörning och sjud sedan under lock tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Skölj spenaten, skär bladen grovt och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och senapsfrön några minuter.
  2. Tillsätt de kokta linserna, spenatstjälkarna och kokosmjölken. Koka några minuter och rör sedan ner spenatbladen och hetta upp. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödgrön caesar coleslaw

(1)

Fetaostfyllda bakade paprikor

(10)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(12)

Lax- och spenatpaj

(90)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies