Linser med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.74 (23 betyg)

Vacker, färgsprudlande och väldigt nyttig sallad.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 0.5 ark kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 urkärnade, strimlade röda chili
  • 3 dl vatten
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en gryta med curry, kanel, gurkmeja, chili, vatten och salt. Koka upp under omrörning och sjud sedan under lock tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Skölj spenaten, skär bladen grovt och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och senapsfrön några minuter.
  2. Tillsätt de kokta linserna, spenatstjälkarna och kokosmjölken. Koka några minuter och rör sedan ner spenatbladen och hetta upp. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 dl röda linser
  • 1 tsk curry
  • 0.5 ark kanelstång
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 urkärnade, strimlade röda chili
  • 3 dl vatten
  • 250 g färsk bladspenat
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 tsk salt

Linser med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.74 (23 betyg)

Vacker, färgsprudlande och väldigt nyttig sallad.

Tillagningstid: 25 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj linserna och lägg dem i en gryta med curry, kanel, gurkmeja, chili, vatten och salt. Koka upp under omrörning och sjud sedan under lock tills linserna är mjuka, 8-10 minuter. Skölj spenaten, skär bladen grovt och finhacka stjälkarna. Hetta upp olja och fräs lök, vitlök och senapsfrön några minuter.
  2. Tillsätt de kokta linserna, spenatstjälkarna och kokosmjölken. Koka några minuter och rör sedan ner spenatbladen och hetta upp. Servera med ris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fetaostfyllda bakade paprikor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)