Linscurry i röd kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 0.5 blomkål, huvudet
  • 70 g bladspenat
  • 0.75 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 lime
  • naanbröd

Gör så här

  1. Koka riset. Stek lök, vitlök, tomatpuré och currypasta i olja i en stekgryta.
  2. Tillsätt vatten, linser och kokosmjölk. Låt puttra under lock ca 10 min.
  3. Skölj och skär blomkålen i buketter. Tillsätt dem och koka 10 min till. Smaka av med salt. Vänd ner spenat. Servera med hackade nötter, lime i klyftor, ev naanbröd och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2019-09-22

Supergod gryta! Men precis som tidigare kommentarer, krydda mer! Jag har även sambal oelek i och säkert dubbelt med currypastan. Tar även i lite extra linser, och ett helt blomkålshuvud. Blir en matig gryta och man kan skippa riset.

Louise

2018-10-17

Jag vet inte hur stor skillnad det är på olika curry pastor. Jag anv Santa Marias röda curry och grytan blev helt smaklös. Hade nog behövt mer pasta och trots attatt jag hade i 2tsk salt (istället för 0,75) behövdes det saltas extra vid matbordet.

Henrik Nilsson

2015-10-06

Gott, lätt och matlådevänligt. Krydda lite mer bara så blir det bra!

Karin

2015-03-24

Den var god, men kanske lite väl mild i smaken. Man kan nog med fördel ha i lite mer linser så att den mättar bättre.

Susanne, redaktör

2015-02-06

@Mats Lindquist - tack för uppmärksammandet. Felet är nu korrigerat.

Mats Lindquist

2015-01-29

Det står fel i receptet. Det ska inte vara 2 droppar torkade röda linser. Det ska vara 2 deciliter torkade röda linser.

Kerstin

2014-12-08

Tillsätt het mango chutney och curry så blir det bra fart på grytan.

Liknande recept

Spara recept

Fyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kokos- och linsgryta

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Röd linssoppa med citron

Betyg
Betyg
(172)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(113)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 dl ris
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk röd currypasta
  • 1 msk rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 0.5 blomkål, huvudet
  • 70 g bladspenat
  • 0.75 tsk salt
  • Till servering:
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 lime
  • naanbröd

Linscurry i röd kokos

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset. Stek lök, vitlök, tomatpuré och currypasta i olja i en stekgryta.
  2. Tillsätt vatten, linser och kokosmjölk. Låt puttra under lock ca 10 min.
  3. Skölj och skär blomkålen i buketter. Tillsätt dem och koka 10 min till. Smaka av med salt. Vänd ner spenat. Servera med hackade nötter, lime i klyftor, ev naanbröd och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2019-09-22

Supergod gryta! Men precis som tidigare kommentarer, krydda mer! Jag har även sambal oelek i och säkert dubbelt med currypastan. Tar även i lite extra linser, och ett helt blomkålshuvud. Blir en matig gryta och man kan skippa riset.

Louise

2018-10-17

Jag vet inte hur stor skillnad det är på olika curry pastor. Jag anv Santa Marias röda curry och grytan blev helt smaklös. Hade nog behövt mer pasta och trots attatt jag hade i 2tsk salt (istället för 0,75) behövdes det saltas extra vid matbordet.

Henrik Nilsson

2015-10-06

Gott, lätt och matlådevänligt. Krydda lite mer bara så blir det bra!

Karin

2015-03-24

Den var god, men kanske lite väl mild i smaken. Man kan nog med fördel ha i lite mer linser så att den mättar bättre.

Susanne, redaktör

2015-02-06

@Mats Lindquist - tack för uppmärksammandet. Felet är nu korrigerat.

Mats Lindquist

2015-01-29

Det står fel i receptet. Det ska inte vara 2 droppar torkade röda linser. Det ska vara 2 deciliter torkade röda linser.

Kerstin

2014-12-08

Tillsätt het mango chutney och curry så blir det bra fart på grytan.

Liknande recept

Spara recept

Fyllda kålrullar i tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Thaikyckling med linser och röd curry

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kokos- och linsgryta

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Röd linssoppa med citron

Betyg
Betyg
(172)
Spara recept

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Linsbiffar med jordnötssmör

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Linsgryta med aubergine

Betyg
Betyg
(113)