Linsbolognese

Betyg (1-5):
4.21 (34 betyg)

”Spaghetti och köttfärssås” men utan köttfärs. Prova! Du kommer inte att bli besviken.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 320 g valfri pasta, gärna tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 50 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Finhacka löken, skala och tärna moroten och skär sellerin i tunna skivor. Stek löken mjuk och genomskinlig i smör och olivolja.
  2. Tillsätt morot och selleri och stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Häll på tomater, linser, vatten, socker och salt.
  3. Rör om ordentligt och låt såsen puttra ca 10 min. Smaka av med peppar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg en klick smör i pastan och vänd ihop med såsen. Servera med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2017-09-17

Hade även i oregano o lite soya. Supergott

Ann-Marie

2017-01-23

Jätte god! Vi i familjen skippade selleri och osten. Använde krossade tomater istället för körsbärstomater på burk . Hade i flera morötter och använde dem rivna . Jättegott! rekommenderas!

Kjell

2016-12-29

Veggo

Liknande recept

Caesarsallad seafood

(24)

Buddha bowl

(9)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Majs- och zucchiniplättar

(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 dl torkade röda linser
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 320 g valfri pasta, gärna tagliatelle
  • 1 msk smör
  • 50 g parmesanost, riven

Linsbolognese

Betyg (1-5):
4.21 (34 betyg)

”Spaghetti och köttfärssås” men utan köttfärs. Prova! Du kommer inte att bli besviken.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Finhacka löken, skala och tärna moroten och skär sellerin i tunna skivor. Stek löken mjuk och genomskinlig i smör och olivolja.
  2. Tillsätt morot och selleri och stek ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med någon minut. Häll på tomater, linser, vatten, socker och salt.
  3. Rör om ordentligt och låt såsen puttra ca 10 min. Smaka av med peppar. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg en klick smör i pastan och vänd ihop med såsen. Servera med riven parmesan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2017-09-17

Hade även i oregano o lite soya. Supergott

Ann-Marie

2017-01-23

Jätte god! Vi i familjen skippade selleri och osten. Använde krossade tomater istället för körsbärstomater på burk . Hade i flera morötter och använde dem rivna . Jättegott! rekommenderas!

Kjell

2016-12-29

Veggo

Liknande recept

Caesarsallad seafood

(24)

Buddha bowl

(9)

Spaghetti med tomat och fetaost

(8)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

(21)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Majs- och zucchiniplättar

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies