Linsbiffar med klyftpotatis

Betyg (1-5):
4.19 (108 betyg)

De här proteinrika vegetariska biffarna med linser och morötter kan bli en ny vardagsfavorit. Tillsammans med klyftpotatis och en klick krämig yoghurtsås går de inte att stå emot! Enkla att göra och går även bra att frysa in.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Linsbiffar:
  • 1 paket kokta röda linser (290 g), avsköljda
  • 2 dl rivna morötter
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad basilika eller oregano
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • rucola
  • sweet chilisås blandad med yoghurt

Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Linsbiffar:

  1. Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2–3 min per sida.
  3. Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.

Tips

Får du biffar över är det bara att frysa in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2018-11-16

Sååååå goda!! Och sambon blev helt frälst :)

Coop webbredaktör

2018-04-23

Till Andreas: Osten kan tas bort helt, lägg till 2 msk potatismjöl och 1 tsk bakpulver. Det kan dock bli en relativt lös blandning.

Andreas

2018-04-14

tips på ersättning ägg och ost någon?

Kristina

2017-11-07

Kalorier??

Coop redaktör

2017-03-23

Till Teddy: Antingen kokar man linserna innan eller så kör man på färdigkokta linser.

Teddy

2017-03-21

Ska man koka linserna innan man blandar ihop ingredienserna?

Ewa

2016-12-26

Jättegoda och lätta att göra. Använde fiberhusk istället för ströbröd. Positivt!

Lena

2016-08-14

Jag tror det blir mindre brödsmak om man låter smeten stå och svälla, kanske 15 minuter, som man gör med vanlig köttbullssmet

Johanna

2016-03-10

Smakade väldigt mycket ströbröd. Funderar om det går att skippa ströbrödet helt och kanske tillsätta ett extra ägg?

Christina

2016-01-28

Mina linsbiffar var svåra att steka. Fastnade i pannan och ramlade isär när jag skulle vända dom. Tillsatte 1 msk maizena men det hjälpte inte. Vad gör jag för fel? I övrigt var som supergoda!

Emma

2016-01-28

Fantastiskt god maträtt. Lätt att göra och mycket god smak på biffarna. Det här är vegetariskt när det är som godast! Jag använde fryst basilika och det gick kanon och håller med 1 dl är absolut inte för mycket.

Astrid

2016-01-27

Jättegoda biffar! Enkla och snabba att göra! *****

Sussi

2016-01-18

Oj, så gott!!! Jag hade 1 dl hackad basilika enligt receptet, vilket är ungefär en kruka. Absolut inte för mycket, basilikan ger inte så mycket smak faktiskt. Väldigt god smak, bra kryddad. Ett toppenrecept!

Jenny

2016-01-16

Ska det verkligen vara 1 dl oregano eller basilika? Låter mycket...?

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(60)

Rådjursfilé med palsternackspuré

(2)

Pasta med rotsaker och linser

(25)

Rostad rotsakssoppa med bröd

(16)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Linsbiffar:
  • 1 paket kokta röda linser (290 g), avsköljda
  • 2 dl rivna morötter
  • 1.5 dl riven ost
  • 1 riven gul lök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad basilika eller oregano
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • rucola
  • sweet chilisås blandad med yoghurt

Linsbiffar med klyftpotatis

Betyg (1-5):
4.19 (108 betyg)

De här proteinrika vegetariska biffarna med linser och morötter kan bli en ny vardagsfavorit. Tillsammans med klyftpotatis och en klick krämig yoghurtsås går de inte att stå emot! Enkla att göra och går även bra att frysa in.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor och vänd runt i olja på en ugnsplåt. Salta och rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Linsbiffar:

  1. Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämn smet och forma till små biffar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna gyllene, 2–3 min per sida.
  3. Servera biffarna med klyftpotatis, rucola och sweet chilisås blandad med yoghurt.

Tips

Får du biffar över är det bara att frysa in.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2018-11-16

Sååååå goda!! Och sambon blev helt frälst :)

Coop webbredaktör

2018-04-23

Till Andreas: Osten kan tas bort helt, lägg till 2 msk potatismjöl och 1 tsk bakpulver. Det kan dock bli en relativt lös blandning.

Andreas

2018-04-14

tips på ersättning ägg och ost någon?

Kristina

2017-11-07

Kalorier??

Coop redaktör

2017-03-23

Till Teddy: Antingen kokar man linserna innan eller så kör man på färdigkokta linser.

Teddy

2017-03-21

Ska man koka linserna innan man blandar ihop ingredienserna?

Ewa

2016-12-26

Jättegoda och lätta att göra. Använde fiberhusk istället för ströbröd. Positivt!

Lena

2016-08-14

Jag tror det blir mindre brödsmak om man låter smeten stå och svälla, kanske 15 minuter, som man gör med vanlig köttbullssmet

Johanna

2016-03-10

Smakade väldigt mycket ströbröd. Funderar om det går att skippa ströbrödet helt och kanske tillsätta ett extra ägg?

Christina

2016-01-28

Mina linsbiffar var svåra att steka. Fastnade i pannan och ramlade isär när jag skulle vända dom. Tillsatte 1 msk maizena men det hjälpte inte. Vad gör jag för fel? I övrigt var som supergoda!

Emma

2016-01-28

Fantastiskt god maträtt. Lätt att göra och mycket god smak på biffarna. Det här är vegetariskt när det är som godast! Jag använde fryst basilika och det gick kanon och håller med 1 dl är absolut inte för mycket.

Astrid

2016-01-27

Jättegoda biffar! Enkla och snabba att göra! *****

Sussi

2016-01-18

Oj, så gott!!! Jag hade 1 dl hackad basilika enligt receptet, vilket är ungefär en kruka. Absolut inte för mycket, basilikan ger inte så mycket smak faktiskt. Väldigt god smak, bra kryddad. Ett toppenrecept!

Jenny

2016-01-16

Ska det verkligen vara 1 dl oregano eller basilika? Låter mycket...?

Liknande recept

Minestronesoppa med linser

(60)

Rådjursfilé med palsternackspuré

(2)

Pasta med rotsaker och linser

(25)

Rostad rotsakssoppa med bröd

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies