Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg (1-5):
4.32 (19 betyg)

Tomaterna blir fantastiskt söta och goda när de rostas. Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 320 g linguine eller annan pasta
  • 800 g tomater, gärna i olika färger och storlekar
  • 2 röda chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g pinjenötter
  • 250 g mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna om de är stora. Skär chilin på längden och ta ev bort kärnhuset.
  2. Vänd runt tomater och chili i olja i en stor ugnsform. Lägg citronhalvan i formen med snittytan upp. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20–30 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna.
  4. Häll av pastavattnet, vänd ner pastan i ugnsformen och vänd runt med tomaterna.
  5. Bryt bitar av mozzarellan och toppa pastan med mozzarella, pinjenötter och basilikablad. Pressa över saft från den ugnsrostade citronen.

Tips

Om du tycker bättre om andra pastasorter funkar det förstås också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kiira

2019-04-06

Lätt lagat och gott ,praktisk matlåda då det blir mycket mat.

Elin

2018-09-19

Supergott och lättlagat!

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Halloumitaco med tomat- och avokadosalsa - Coop

(13)

Halloumi Stroganoff - Coop

(311)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 320 g linguine eller annan pasta
  • 800 g tomater, gärna i olika färger och storlekar
  • 2 röda chili
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 citron
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g pinjenötter
  • 250 g mozzarella
  • 1 kruka färsk basilika

Linguine med ugnsrostade tomater och mozzarella

Betyg (1-5):
4.32 (19 betyg)

Tomaterna blir fantastiskt söta och goda när de rostas. Recept av Eleonora von Essen

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela tomaterna om de är stora. Skär chilin på längden och ta ev bort kärnhuset.
  2. Vänd runt tomater och chili i olja i en stor ugnsform. Lägg citronhalvan i formen med snittytan upp. Salta och peppra. Rosta mitt i ugnen 20–30 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna.
  4. Häll av pastavattnet, vänd ner pastan i ugnsformen och vänd runt med tomaterna.
  5. Bryt bitar av mozzarellan och toppa pastan med mozzarella, pinjenötter och basilikablad. Pressa över saft från den ugnsrostade citronen.

Tips

Om du tycker bättre om andra pastasorter funkar det förstås också.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kiira

2019-04-06

Lätt lagat och gott ,praktisk matlåda då det blir mycket mat.

Elin

2018-09-19

Supergott och lättlagat!

Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Zucchinifritters med bulgursallad - Coop

(4)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Halloumitaco med tomat- och avokadosalsa - Coop

(13)

Halloumi Stroganoff - Coop

(311)

Ugnspannkaka med grönkål och ost - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies