Lingonbröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 10 min + 1.5 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 msk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 dl lingon, frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat.
  3. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda väl. Vänd sist ner de frysta lingonen.
  4. Häll smeten i en smord brödform som rymmer 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1.5 tim.

Tips

Om du vill vara säker på att brödet är klart – mät temperaturen, den ska vara 98°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise Nyström

2015-04-05

Älskar det här brödet! Gör det till jul men ska göra det nu till påsk också. Byter ut vetemjölet och grahsms mot semper fin mix, majs, potatis och bovete för att göra det glutenfritt!

Birgit Carlsson

2014-10-24

Mycket gott och lätt att göra

Linda Cedås

2014-10-12

Väldigt enkelt och gott

Liknande recept

Bananpannkakor

(32)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Örtfrittata

(2)

Hallonsmoothie

(7)

Mango passion smoothie

(8)

Frasvåfflor

(123)

Mangobowl med kokos

(7)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 5 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • 2 tsk bikarbonat
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 msk fänkålsfrön, mortlade
  • 1 dl lingon, frysta

Lingonbröd med fänkålsfrön

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 10 min + 1.5 timme i ugn
Ugnstemperatur:175º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda filmjölk, sirap och bikarbonat.
  3. Tillsätt resten av de torra ingredienserna och blanda väl. Vänd sist ner de frysta lingonen.
  4. Häll smeten i en smord brödform som rymmer 2 liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1.5 tim.

Tips

Om du vill vara säker på att brödet är klart – mät temperaturen, den ska vara 98°.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise Nyström

2015-04-05

Älskar det här brödet! Gör det till jul men ska göra det nu till påsk också. Byter ut vetemjölet och grahsms mot semper fin mix, majs, potatis och bovete för att göra det glutenfritt!

Birgit Carlsson

2014-10-24

Mycket gott och lätt att göra

Linda Cedås

2014-10-12

Väldigt enkelt och gott

Liknande recept

Bananpannkakor

(32)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Örtfrittata

(2)

Hallonsmoothie

(7)

Mango passion smoothie

(8)

Frasvåfflor

(123)

Mangobowl med kokos

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies