Limemarinerad fläskfilé

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Limemarinerad fläskfilé med smak av jordnötter och vitkök.

Tillagningstid: 25 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk matolja till pensling
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1.5 tsk socker
  • 0.5 tsk curry
  • 2 msk pressad lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • 1 krm svartpeppar, eller efter smak
  • 1 krm salt, eller efter smak
  • Glasnudlar:
  • 1 pkt glasnudlar
  • 280 g böngroddar, på burk
  • 1 dl jordnötter
  • Till servering:
  • 1 flaska sataysås

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll marinaden i påsen. Förslut och vänd runt så köttet blir täckt av marinad. Lägg i kylskåp att marinera minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
  2. Trä upp köttet på grillspett av metall eller blötlagda träspett. Grilla spetten 15-20 minuter, vänd då och då. Tillaga glasnudlarna enligt paketet. Spola böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka jordnötterna.
  3. Blanda nudlar, böngroddar och jordnötter. Servera spetten med nudlar och sataysås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Kryddiga honungsribs

(17)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk matolja till pensling
  • Marinad:
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1.5 tsk socker
  • 0.5 tsk curry
  • 2 msk pressad lime
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk vinäger
  • 1 krm svartpeppar, eller efter smak
  • 1 krm salt, eller efter smak
  • Glasnudlar:
  • 1 pkt glasnudlar
  • 280 g böngroddar, på burk
  • 1 dl jordnötter
  • Till servering:
  • 1 flaska sataysås

Limemarinerad fläskfilé

Betyg (1-5):
1.83 (6 betyg)

Limemarinerad fläskfilé med smak av jordnötter och vitkök.

Tillagningstid: 25 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll marinaden i påsen. Förslut och vänd runt så köttet blir täckt av marinad. Lägg i kylskåp att marinera minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
  2. Trä upp köttet på grillspett av metall eller blötlagda träspett. Grilla spetten 15-20 minuter, vänd då och då. Tillaga glasnudlarna enligt paketet. Spola böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka jordnötterna.
  3. Blanda nudlar, böngroddar och jordnötter. Servera spetten med nudlar och sataysås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tofusatay med vattenmelon och jordnötssås

(1)

Kryddig plommonkyckling

(0)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Fänkåls- och citrussallad

(2)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(2)

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

(12)

Kryddiga honungsribs

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies