
Limemarinerad fläskfilé
Betyg (1-5):
Limemarinerad fläskfilé med smak av jordnötter och vitkök.
Tillagningstid: 25 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g fläskfilé
- 1 msk matolja till pensling
- Marinad:
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk jordnötssmör
- 1.5 tsk socker
- 0.5 tsk curry
- 2 msk pressad lime
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 msk vinäger
- 1 krm svartpeppar, eller efter smak
- 1 krm salt, eller efter smak
- Glasnudlar:
- 1 pkt glasnudlar
- 280 g böngroddar, på burk
- 1 dl jordnötter
- Till servering:
- 1 flaska sataysås
Gör så här
- Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll marinaden i påsen. Förslut och vänd runt så köttet blir täckt av marinad. Lägg i kylskåp att marinera minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
- Trä upp köttet på grillspett av metall eller blötlagda träspett. Grilla spetten 15-20 minuter, vänd då och då. Tillaga glasnudlarna enligt paketet. Spola böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka jordnötterna.
- Blanda nudlar, böngroddar och jordnötter. Servera spetten med nudlar och sataysås.
Liknande recept
Limemarinerad fläskfilé
Betyg (1-5):
Limemarinerad fläskfilé med smak av jordnötter och vitkök.
Tillagningstid: 25 minuter + tid för marinering
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg köttet i en plastpåse. Blanda allt till marinaden, använd gärna en mixerstav. Häll marinaden i påsen. Förslut och vänd runt så köttet blir täckt av marinad. Lägg i kylskåp att marinera minst 4 timmar. Vänd påsen någon gång under tiden.
- Trä upp köttet på grillspett av metall eller blötlagda träspett. Grilla spetten 15-20 minuter, vänd då och då. Tillaga glasnudlarna enligt paketet. Spola böngroddarna i kallt vatten. Grovhacka jordnötterna.
- Blanda nudlar, böngroddar och jordnötter. Servera spetten med nudlar och sataysås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!