För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Levain med laxröra

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Enkel och supergod sommarmacka. Varmrökt lax, pepparrot och rosépeppar… Mums!

Tillagningstid: 15 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor surdegsbröd (levain)
  • 30 g rucola
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron
  • Picklad zucchini
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 zucchini
  • Laxröra
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

  1. Picklad zucchini: Lägg vatten, socker och ättika i en skål. Hyvla zucchini med en osthyvel till långa skivor. Vänd runt i ättikslagen och låt stå ca 10 min.
  2. Blanda alla ingredienserna till laxröran.
  3. Rosta ev brödskivorna och lägg på rucola, zucchini och en sked laxröra. Garnera med rosépeppar och pressa ev över citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

(32)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Entrévåfflor

(11)

Krämig citrongrässill

(1)

Getostbrülésnitt

(5)

Örtiga oststänger

(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 4 skivor surdegsbröd (levain)
  • 30 g rucola
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 citron
  • Picklad zucchini
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 zucchini
  • Laxröra
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 2 msk riven pepparrot

Levain med laxröra

Betyg (1-5):
3.33 (6 betyg)

Enkel och supergod sommarmacka. Varmrökt lax, pepparrot och rosépeppar… Mums!

Tillagningstid: 15 min
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklad zucchini: Lägg vatten, socker och ättika i en skål. Hyvla zucchini med en osthyvel till långa skivor. Vänd runt i ättikslagen och låt stå ca 10 min.
  2. Blanda alla ingredienserna till laxröran.
  3. Rosta ev brödskivorna och lägg på rucola, zucchini och en sked laxröra. Garnera med rosépeppar och pressa ev över citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

(32)

Våfflor med sidfläsk och löjrom

(0)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Entrévåfflor

(11)

Krämig citrongrässill

(1)

Getostbrülésnitt

(5)

Örtiga oststänger

(4)