För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxtårta på kavring

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

En vacker smörgåstårta med botten av kavring, perfekt på en buffé! Laxtårtan passar också bra att serveras som förrätt på stora kalas då den med fördel kan förberedas dagen innan. Garnera tårtan med kallrökt lax, rädisor, citron och dill strax innan servering.

Tillagningstid: 35 min + minst 3 tim i kylen
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g kavring (6-7 skivor)
  • 75 g smör, smält
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad
  • 400 g kallrökt lax
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl hovmästarsås
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl finhackad dill
  • Garnering:
  • kallrökt lax
  • rädisor
  • citron, skivad
  • dill
  • gräslök

Gör så här

  1. Mixa kavringen till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 15 min.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skär laxen i tunna strimlor och finhacka den sedan.
  3. Blanda gräddfil, crème fraiche, hovmästarsås, lök och dill. Lyft upp gelatinbladen och smält varsamt på medelvärme i en liten kastrull, ta från värmen. Rör ner 1 dl av smeten i det smälta gelatinet så det är väl blandat. Rör sedan ner det i resten av smeten. Blanda ner laxen och häll smeten i formen. Täck med plast och låt stå i kylen minst 3 tim.
  4. Garnera gärna med lax, rädisor, citron och örter vid servering.

Tips

Kläm fast ett smörpapper i botten för att lättare kunna lyfta tårtan ur formen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2018-06-21

Perfekt att byta sillen mot lax.

Liknande recept

Västerbottenpaj med kantareller

(24)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Silltallrik

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(8)

Börekpaj med mangold och fetaost

(10)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Rökig lax med pepparrotskräm

(24)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 200 g kavring (6-7 skivor)
  • 75 g smör, smält
  • Fyllning:
  • 4 gelatinblad
  • 400 g kallrökt lax
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl hovmästarsås
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 dl finhackad dill
  • Garnering:
  • kallrökt lax
  • rädisor
  • citron, skivad
  • dill
  • gräslök

Laxtårta på kavring

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

En vacker smörgåstårta med botten av kavring, perfekt på en buffé! Laxtårtan passar också bra att serveras som förrätt på stora kalas då den med fördel kan förberedas dagen innan. Garnera tårtan med kallrökt lax, rädisor, citron och dill strax innan servering.

Tillagningstid: 35 min + minst 3 tim i kylen
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kavringen till ett fint smul i en matberedare och blanda med smält smör. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kylen ca 15 min.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skär laxen i tunna strimlor och finhacka den sedan.
  3. Blanda gräddfil, crème fraiche, hovmästarsås, lök och dill. Lyft upp gelatinbladen och smält varsamt på medelvärme i en liten kastrull, ta från värmen. Rör ner 1 dl av smeten i det smälta gelatinet så det är väl blandat. Rör sedan ner det i resten av smeten. Blanda ner laxen och häll smeten i formen. Täck med plast och låt stå i kylen minst 3 tim.
  4. Garnera gärna med lax, rädisor, citron och örter vid servering.

Tips

Kläm fast ett smörpapper i botten för att lättare kunna lyfta tårtan ur formen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgitta

2018-06-21

Perfekt att byta sillen mot lax.

Liknande recept

Västerbottenpaj med kantareller

(24)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Silltallrik

(3)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Krämig wasabisill

(8)

Börekpaj med mangold och fetaost

(10)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Rökig lax med pepparrotskräm

(24)