För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg (1-5):
2.84 (25 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 4 tim i kylskåp
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • Till garnering
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 1 dl hackad dill eller gräslök
  • 1 citron
  • 1 msk rosépeppar

Gör så här

  1. Mixa kavringen till smulor i matberedare. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt. Blanda med kavringen och tryck ut i botten av en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  2. Skär laxen i tunna strimlor och sedan i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 3 min. Smält gelatinbladen med ½ dl gräddfil på låg värme. Blanda med resten av gräddfilen, lax, örter, majonnäs och citronskal (endast det gula). Häll blandningen i formen. Täck med plast och ställ i kylskåp att stelna minst 4 tim, gärna över natten.
  3. Garnera tårtan med skivad lax, hackade örter, citronklyftor och rosépeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Biggan

2015-06-16

Gott! Har gjort denna tårta exakt lika men bytt ut laxen mot matjessill? Blev mycket lyckat.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Västerbottensostpaj med kantareller

(24)

Krämig wasabisill

(8)

Laxtårta på kavring

(7)

Rökig lax med pepparrotskräm

(24)

Börekpaj med mangold och fetaost

(13)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • Till garnering
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 1 dl hackad dill eller gräslök
  • 1 citron
  • 1 msk rosépeppar

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg (1-5):
2.84 (25 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 4 tim i kylskåp
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kavringen till smulor i matberedare. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt. Blanda med kavringen och tryck ut i botten av en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  2. Skär laxen i tunna strimlor och sedan i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 3 min. Smält gelatinbladen med ½ dl gräddfil på låg värme. Blanda med resten av gräddfilen, lax, örter, majonnäs och citronskal (endast det gula). Häll blandningen i formen. Täck med plast och ställ i kylskåp att stelna minst 4 tim, gärna över natten.
  3. Garnera tårtan med skivad lax, hackade örter, citronklyftor och rosépeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Biggan

2015-06-16

Gott! Har gjort denna tårta exakt lika men bytt ut laxen mot matjessill? Blev mycket lyckat.

Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Tonfiskröra på rågbröd

(7)

Västerbottensostpaj med kantareller

(24)

Krämig wasabisill

(8)

Laxtårta på kavring

(7)

Rökig lax med pepparrotskräm

(24)

Börekpaj med mangold och fetaost

(13)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)