Laxtårta med dill och gräslök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.84 (25 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 4 tim i kylskåp
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • Till garnering
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 1 dl hackad dill eller gräslök
  • 1 citron
  • 1 msk rosépeppar

Gör så här

  1. Mixa kavringen till smulor i matberedare. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt. Blanda med kavringen och tryck ut i botten av en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  2. Skär laxen i tunna strimlor och sedan i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 3 min. Smält gelatinbladen med ½ dl gräddfil på låg värme. Blanda med resten av gräddfilen, lax, örter, majonnäs och citronskal (endast det gula). Häll blandningen i formen. Täck med plast och ställ i kylskåp att stelna minst 4 tim, gärna över natten.
  3. Garnera tårtan med skivad lax, hackade örter, citronklyftor och rosépeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Biggan

2015-06-16

Gott! Har gjort denna tårta exakt lika men bytt ut laxen mot matjessill? Blev mycket lyckat.

Liknande recept

Spara recept

Rökig lax med pepparrotskräm

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Silltallrik

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g kavring
  • 75 g smör
  • 3 gelatinblad
  • 5 dl gräddfil
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk majonnäs
  • Till garnering
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 1 dl hackad dill eller gräslök
  • 1 citron
  • 1 msk rosépeppar

Laxtårta med dill och gräslök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.84 (25 betyg)

Tillagningstid: 20 min + 4 tim i kylskåp
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa kavringen till smulor i matberedare. Smält smöret i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt. Blanda med kavringen och tryck ut i botten av en rund form med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
  2. Skär laxen i tunna strimlor och sedan i små tärningar. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 3 min. Smält gelatinbladen med ½ dl gräddfil på låg värme. Blanda med resten av gräddfilen, lax, örter, majonnäs och citronskal (endast det gula). Häll blandningen i formen. Täck med plast och ställ i kylskåp att stelna minst 4 tim, gärna över natten.
  3. Garnera tårtan med skivad lax, hackade örter, citronklyftor och rosépeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Biggan

2015-06-16

Gott! Har gjort denna tårta exakt lika men bytt ut laxen mot matjessill? Blev mycket lyckat.

Liknande recept

Spara recept

Rökig lax med pepparrotskräm

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxtårta på kavring

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Silltallrik

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Börekpaj med mangold och fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Västerbottensostpaj med kantareller

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Bakad potatis med tofuskagenröra

Betyg
Betyg
(3)