Laxsoppa med savojkål

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Klar buljong med ingefära och soja – elegant asiatiskt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 liter vatten
  • 3 umamibuljongtärningar
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 tsk socker
  • 1 röd chili
  • 30 g färsk ingefära
  • 200 g savoykål
  • 2 salladslökar
  • 150 g shiitakesvamp
  • 150 g böngroddar
  • 0.5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka upp vattnet med buljongtärning, soja och socker. Skär chilin på längden och skär ingefäran i tunna strimlor.
  2. Lägg allt i buljongen och låt sjuda ca 10 min. Strimla savojkål och lök. Dela svamparna om de är stora.
  3. Lyft upp chilin ur buljongen och lägg ner kål, svamp och lök. Lägg varsamt laxen överst och sätt på locket. Låt stå kvar på värmen 3 min.
  4. Ta bort från värmen och låt stå kvar under lock ytterligare 3 min. Servera direkt. Toppa med böngroddar och koriander.

Tips

Vill du ha den mer matig – lägg i lite nudlar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2018-10-31

Oerhört god soppa! Lättlagad med mycket smak!

Annika

2018-09-23

Super gott!

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Färskostgratinerad lax

(14)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Torsk med paksoi

(14)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Lax med salsa verde

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 liter vatten
  • 3 umamibuljongtärningar
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 tsk socker
  • 1 röd chili
  • 30 g färsk ingefära
  • 200 g savoykål
  • 2 salladslökar
  • 150 g shiitakesvamp
  • 150 g böngroddar
  • 0.5 kruka färsk koriander

Laxsoppa med savojkål

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Klar buljong med ingefära och soja – elegant asiatiskt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka upp vattnet med buljongtärning, soja och socker. Skär chilin på längden och skär ingefäran i tunna strimlor.
  2. Lägg allt i buljongen och låt sjuda ca 10 min. Strimla savojkål och lök. Dela svamparna om de är stora.
  3. Lyft upp chilin ur buljongen och lägg ner kål, svamp och lök. Lägg varsamt laxen överst och sätt på locket. Låt stå kvar på värmen 3 min.
  4. Ta bort från värmen och låt stå kvar under lock ytterligare 3 min. Servera direkt. Toppa med böngroddar och koriander.

Tips

Vill du ha den mer matig – lägg i lite nudlar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2018-10-31

Oerhört god soppa! Lättlagad med mycket smak!

Annika

2018-09-23

Super gott!

Liknande recept

Lax- och spenatpaj

(90)

Färskostgratinerad lax

(14)

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Torsk med paksoi

(14)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(7)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Lax med salsa verde

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies