Laxsoppa med savojkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Klar buljong med ingefära och soja – elegant asiatiskt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 liter vatten
  • 3 umamibuljongtärningar
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 tsk socker
  • 1 röd chili
  • 30 g färsk ingefära
  • 200 g savoykål
  • 2 salladslökar
  • 150 g shiitakesvamp
  • 150 g böngroddar
  • 0.5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka upp vattnet med buljongtärning, soja och socker. Skär chilin på längden och skär ingefäran i tunna strimlor.
  2. Lägg allt i buljongen och låt sjuda ca 10 min. Strimla savojkål och lök. Dela svamparna om de är stora.
  3. Lyft upp chilin ur buljongen och lägg ner kål, svamp och lök. Lägg varsamt laxen överst och sätt på locket. Låt stå kvar på värmen 3 min.
  4. Ta bort från värmen och låt stå kvar under lock ytterligare 3 min. Servera direkt. Toppa med böngroddar och koriander.

Tips

Vill du ha den mer matig – lägg i lite nudlar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2018-10-31

Oerhört god soppa! Lättlagad med mycket smak!

Annika

2018-09-23

Super gott!

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g laxfilé
  • 1.5 liter vatten
  • 3 umamibuljongtärningar
  • 1.5 msk japansk soja
  • 2 tsk socker
  • 1 röd chili
  • 30 g färsk ingefära
  • 200 g savoykål
  • 2 salladslökar
  • 150 g shiitakesvamp
  • 150 g böngroddar
  • 0.5 kruka färsk koriander

Laxsoppa med savojkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Klar buljong med ingefära och soja – elegant asiatiskt.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär laxen i kuber och salta. Koka upp vattnet med buljongtärning, soja och socker. Skär chilin på längden och skär ingefäran i tunna strimlor.
  2. Lägg allt i buljongen och låt sjuda ca 10 min. Strimla savojkål och lök. Dela svamparna om de är stora.
  3. Lyft upp chilin ur buljongen och lägg ner kål, svamp och lök. Lägg varsamt laxen överst och sätt på locket. Låt stå kvar på värmen 3 min.
  4. Ta bort från värmen och låt stå kvar under lock ytterligare 3 min. Servera direkt. Toppa med böngroddar och koriander.

Tips

Vill du ha den mer matig – lägg i lite nudlar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktor

2018-10-31

Oerhört god soppa! Lättlagad med mycket smak!

Annika

2018-09-23

Super gott!

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Knaprig lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(11)