Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.95 (19 betyg)

Middagsmat som minner om semester på varmare breddgrader. Spetskålen är supergod just nu.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g laxfilé
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 2 st morötter, grovrivna
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 st lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk fisksås (ev salt)
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin.
  2. Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka ev av med salt.
  3. Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 min.
  4. De ska få en knaprig yta, och laxen får gärna vara lite rå i mitten. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g laxfilé
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 2 st morötter, grovrivna
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 st lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk fisksås (ev salt)
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 st lime

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.95 (19 betyg)

Middagsmat som minner om semester på varmare breddgrader. Spetskålen är supergod just nu.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin.
  2. Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka ev av med salt.
  3. Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 min.
  4. De ska få en knaprig yta, och laxen får gärna vara lite rå i mitten. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pizza med chilimarinerad tonfisk

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)