Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg (1-5):
3.94 (18 betyg)

Middagsmat som minner om semester på varmare breddgrader. Spetskålen är supergod just nu.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 400 g laxfilé
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 2 st morötter, grovrivna
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 st lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk fisksås (ev salt)
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin.
  2. Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka ev av med salt.
  3. Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 min.
  4. De ska få en knaprig yta, och laxen får gärna vara lite rå i mitten. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Fish tacos deluxe

(32)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g laxfilé
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk neutral olja
  • Nudelsallad
  • 250 g risnudlar
  • 300 g spetskål eller vitkål
  • 2 st morötter, grovrivna
  • 4 msk sweet chilisås
  • 1 st lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk fisksås (ev salt)
  • Till servering
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 st lime

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg (1-5):
3.94 (18 betyg)

Middagsmat som minner om semester på varmare breddgrader. Spetskålen är supergod just nu.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj dem i kallt vatten. Skär kålen i tunna strimlor, använd gärna en mandolin.
  2. Blanda nudlarna med kål, morot, sweet chilisås, limeskal (endast det gröna), limesaft och fisksås. Smaka ev av med salt.
  3. Skär laxen i stora kuber, salta och rulla bitarna i sesamfröna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på hög värme runt om 2 min.
  4. De ska få en knaprig yta, och laxen får gärna vara lite rå i mitten. Lägg ihop nudelsalladen med lax, koriander, hackade jordnötter och limeklyftor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Rostad blomkål med brynt citronsmör, kavringsmul och granatäpple

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies