Laxpudding med gravad lax

Betyg (1-5):
3.12 (48 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 400 g lax gravad eller lenrimmad lax
  • 8 potatisar, medelstora råa eller kokta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk vit- eller svartpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala och skiva potatis, gärna i matberedare. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lax, dill och lök i en smord ugnssäker form, potatis underst och överst. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen.
  2. Grädda puddingen tills äggstanningen stelnat, med rå potatis i nedre delen av ugnen 50-60 min, med kokt potatis i mitten av ugnen 30-40 min.

Servering

Servera med skirat smör och en blandad sallad.

Tips

Byt ut lite av mjölken mot grädde: 3,5 dl mjölk och 0,5 dl grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2016-01-20

Det står inget om salt i ingredienslistan däremot i arbetsbeskrivningen... Ska det vara salt eller inte när man har gravad lax i?!

Francis

2012-01-08

Den år verkligen god

Liknande recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(15)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxpaj med potatis

(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g lax gravad eller lenrimmad lax
  • 8 potatisar, medelstora råa eller kokta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk (3%)
  • 0.25 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk vit- eller svartpeppar

Laxpudding med gravad lax

Betyg (1-5):
3.12 (48 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala och skiva potatis, gärna i matberedare. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lax, dill och lök i en smord ugnssäker form, potatis underst och överst. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen.
  2. Grädda puddingen tills äggstanningen stelnat, med rå potatis i nedre delen av ugnen 50-60 min, med kokt potatis i mitten av ugnen 30-40 min.

Servering

Servera med skirat smör och en blandad sallad.

Tips

Byt ut lite av mjölken mot grädde: 3,5 dl mjölk och 0,5 dl grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2016-01-20

Det står inget om salt i ingredienslistan däremot i arbetsbeskrivningen... Ska det vara salt eller inte när man har gravad lax i?!

Francis

2012-01-08

Den år verkligen god

Liknande recept

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(59)

Friterad fisk med sötpotatis-fries

(2)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(15)

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies