Laxpudding med gravad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (54 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g gravad lax eller lenrimmad lax
  • 8 potatisar medelstora råa eller kokta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar eller vitpeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala och skiva potatis, gärna i matberedare. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lax, dill och lök i en smord ugnssäker form, potatis underst och överst. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen.
  2. Grädda puddingen tills äggstanningen stelnat, med rå potatis i nedre delen av ugnen 50-60 min, med kokt potatis i mitten av ugnen 30-40 min.

Servering

Servera med skirat smör och en blandad sallad.

Tips

Byt ut lite av mjölken mot grädde: 3,5 dl mjölk och 0,5 dl grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2016-01-20

Det står inget om salt i ingredienslistan däremot i arbetsbeskrivningen... Ska det vara salt eller inte när man har gravad lax i?!

Francis

2012-01-08

Den år verkligen god

Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 400 g gravad lax eller lenrimmad lax
  • 8 potatisar medelstora råa eller kokta
  • 1 gul lök
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar eller vitpeppar

Laxpudding med gravad lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (54 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º-200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i strimlor. Skala och skiva potatis, gärna i matberedare. Skala och skiva löken tunt. Varva potatis, lax, dill och lök i en smord ugnssäker form, potatis underst och överst. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det i formen.
  2. Grädda puddingen tills äggstanningen stelnat, med rå potatis i nedre delen av ugnen 50-60 min, med kokt potatis i mitten av ugnen 30-40 min.

Servering

Servera med skirat smör och en blandad sallad.

Tips

Byt ut lite av mjölken mot grädde: 3,5 dl mjölk och 0,5 dl grädde.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



M

2016-01-20

Det står inget om salt i ingredienslistan däremot i arbetsbeskrivningen... Ska det vara salt eller inte när man har gravad lax i?!

Francis

2012-01-08

Den år verkligen god

Liknande recept

Spara recept

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Sudado med sötpotatisaioli

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vedhalstrad torsk med potatis, ägg och brynt smör

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)