För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Laxlyx

Betyg (1-5):
3.19 (26 betyg)

Smaksätt laxen med det du gillar mest t ex tapenade, fetaost eller röd pesto.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Förslag på smaksättning:
  • 4 msk tapenade eller
  • 150 g fetaost + 2 msk bladpersilja eller
  • 150 brie eller
  • 4 msk röd pesto + 2 msk bladpersilja eller
  • 150 färskost med pepparrot + finrivet skal från1 citron eller
  • 4 msk grön pesto + 0,5 dl hackad färsk basilika eller
  • 2 msk grillkrydda

Gör så här

  1. Dela laxen. Salta och peppra. Sätt in laxbitarna i ugnen cirka 12-13 minuter.
  2. Smaksätt eventuellt laxen, gör då ett snitt längs med laxbiten och fyll den med önskad smaksättning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sture

2014-11-05

Jag serverade med bottenfärg från en gammal snipa från -47' kittlade störtskönt i kistan asså.... Pröva också fernissa som sås, klart uppfriskande...

Karin Wiberg

2013-08-05

Det är jättegott! Men: Det finns en veckomeny "Må Bra". Där finns den här laxen med varje tisdag. Varför?

Pirkko Jacobsson

2013-07-06

Jättebra med mattips till mailen. funkar bra.

Liknande recept

Gravad lax

(21)

Tonfiskspett

(11)

Fjordlax eschabeche

(9)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Spicy tuna roll

(21)

Gravad röding

(23)

Rödbetsgravad lax

(20)

Fiskpaté

(23)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Förslag på smaksättning:
  • 4 msk tapenade eller
  • 150 g fetaost + 2 msk bladpersilja eller
  • 150 brie eller
  • 4 msk röd pesto + 2 msk bladpersilja eller
  • 150 färskost med pepparrot + finrivet skal från1 citron eller
  • 4 msk grön pesto + 0,5 dl hackad färsk basilika eller
  • 2 msk grillkrydda

Laxlyx

Betyg (1-5):
3.19 (26 betyg)

Smaksätt laxen med det du gillar mest t ex tapenade, fetaost eller röd pesto.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen. Salta och peppra. Sätt in laxbitarna i ugnen cirka 12-13 minuter.
  2. Smaksätt eventuellt laxen, gör då ett snitt längs med laxbiten och fyll den med önskad smaksättning.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sture

2014-11-05

Jag serverade med bottenfärg från en gammal snipa från -47' kittlade störtskönt i kistan asså.... Pröva också fernissa som sås, klart uppfriskande...

Karin Wiberg

2013-08-05

Det är jättegott! Men: Det finns en veckomeny "Må Bra". Där finns den här laxen med varje tisdag. Varför?

Pirkko Jacobsson

2013-07-06

Jättebra med mattips till mailen. funkar bra.

Liknande recept

Gravad lax

(21)

Tonfiskspett

(11)

Fjordlax eschabeche

(9)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

Spicy tuna roll

(21)

Gravad röding

(23)

Rödbetsgravad lax

(20)

Fiskpaté

(23)