Laxceviche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Laxceviche med lime, mango, gurka, röd chili och koriander, så fräsch och god förrätt.

Tillagningstid: 20 min + 20 min att marinera
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g laxfilé ( sushilax, typ salma)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl pressad limesaft
  • 1 stor ätmogen mango
  • 0.33 gurka
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tärna laxen och salta. Häll över limesaften och vänd runt. Låt stå ca 20 min. Skala och tärna mango och gurka i jämnstora bitar. Vänd ihop alla ingredienser med salladslök, chili och koriander. Smaka av med flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g laxfilé ( sushilax, typ salma)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl pressad limesaft
  • 1 stor ätmogen mango
  • 0.33 gurka
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • flingsalt

Laxceviche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (3 betyg)

Laxceviche med lime, mango, gurka, röd chili och koriander, så fräsch och god förrätt.

Tillagningstid: 20 min + 20 min att marinera
6 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna laxen och salta. Häll över limesaften och vänd runt. Låt stå ca 20 min. Skala och tärna mango och gurka i jämnstora bitar. Vänd ihop alla ingredienser med salladslök, chili och koriander. Smaka av med flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Mirinmarinerad lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Minilaxtartar på mörkt pumpernickel

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sesammarinerad lax med vattenkrasse

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)