Lax på planka med asiatisk bönsallad

Betyg (1-5):
2.95 (20 betyg)

Lax med bönsallad kryddad med koriander, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 msk chiliflakes
  • grillplanka
  • Bönsallad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 250 g tinade frysta gröna sojabönor
  • 2 dl böngroddar
  • 5 strimlade salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Salta laxen runt om och strö över chiliflakes. Lägg laxen på grillplankan och grilla i indirekt värme under lock 20–30 min. Temperaturen i grillen bör ligga runt 175-200°.

Bönsallad

  1. Blanda soja, sesamolja, limeskal (endast det gröna), limesaft, socker och vitlök till en dressing. Vänd ner grönsakerna och servera salladen till laxen.

Tips

Blötlägg grillplankan ca 30 min innan användning, då skadas den inte och kan användas flera gånger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Tonfisk med gurksalsa - Coop

(2)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris - Coop

(2)

Grillad tuna melt i tortillabröd - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Tårta med kallrökt lax - Coop

(6)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 600 g laxfilé
  • 0.5 msk chiliflakes
  • grillplanka
  • Bönsallad:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 msk strösocker
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 250 g tinade frysta gröna sojabönor
  • 2 dl böngroddar
  • 5 strimlade salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander

Lax på planka med asiatisk bönsallad

Betyg (1-5):
2.95 (20 betyg)

Lax med bönsallad kryddad med koriander, vitlök och lime.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta laxen runt om och strö över chiliflakes. Lägg laxen på grillplankan och grilla i indirekt värme under lock 20–30 min. Temperaturen i grillen bör ligga runt 175-200°.

Bönsallad

  1. Blanda soja, sesamolja, limeskal (endast det gröna), limesaft, socker och vitlök till en dressing. Vänd ner grönsakerna och servera salladen till laxen.

Tips

Blötlägg grillplankan ca 30 min innan användning, då skadas den inte och kan användas flera gånger.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Tonfisk med gurksalsa - Coop

(2)

Kryddrubbad laxsida med rostad kål och svart ris - Coop

(2)

Grillad tuna melt i tortillabröd - Coop

(7)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Tårta med kallrökt lax - Coop

(6)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax - Coop

(53)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies