Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg (1-5):
3.08 (26 betyg)

Lax och ägg är klassiska ingredienser till påskens festmåltider. Servera dem tillsammans i denna lax- och äggsallad med mycket grönt. Bjud en härlig gräslöksdressing till.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 4 ägg
  • 100 g mixade salladsblad
  • 4 kokta potatisar, tärnade
  • 1 knippe rädisor, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl klippta örter, t ex dill och gräslök
  • Gräslöksdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • cayennepeppar
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min för en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.

Gräslöksdressing:

  1. Vispa ihop ägg med vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ner gräslöken.
  2. Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat. Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla överdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-07-08

Supergod och enkel att göra. Favorit även här!

Margareta

2018-03-24

Absolut en favorit!

Liknande recept

Matjessill med gremolata

(0)

Bowl med sashimilax

(5)

Kräftsill

(24)

Krämig rucolasill

(5)

Krämig citrongrässill

(1)

Morbror Björnes sherrysill

(3)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 ägg
  • 100 g mixade salladsblad
  • 4 kokta potatisar, tärnade
  • 1 knippe rädisor, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl klippta örter, t ex dill och gräslök
  • Gräslöksdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • cayennepeppar
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg (1-5):
3.08 (26 betyg)

Lax och ägg är klassiska ingredienser till påskens festmåltider. Servera dem tillsammans i denna lax- och äggsallad med mycket grönt. Bjud en härlig gräslöksdressing till.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min för en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.

Gräslöksdressing:

  1. Vispa ihop ägg med vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ner gräslöken.
  2. Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat. Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla överdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-07-08

Supergod och enkel att göra. Favorit även här!

Margareta

2018-03-24

Absolut en favorit!

Liknande recept

Matjessill med gremolata

(0)

Bowl med sashimilax

(5)

Kräftsill

(24)

Krämig rucolasill

(5)

Krämig citrongrässill

(1)

Morbror Björnes sherrysill

(3)

Västerbottenspaj med rullströmming

(0)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies