Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg (1-5):
3.04 (25 betyg)

Lax och ägg är klassiska ingredienser till påskens festmåltider. Servera dem tillsammans i denna lax- och äggsallad med mycket grönt. Bjud en härlig gräslöksdressing till.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 4 ägg
  • 100 g mixade salladsblad
  • 4 kokta potatisar, tärnade
  • 1 knippe rädisor, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl klippta örter, t ex dill och gräslök
  • Gräslöksdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • cayennepeppar
  • 0.5 dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min för en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.

Gräslöksdressing:

  1. Vispa ihop ägg med vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs.Smaka av med salt och cayennepeppar.Rör ner gräslöken.
  2. Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat. Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla överdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-07-08

Supergod och enkel att göra. Favorit även här!

Margareta

2018-03-24

Absolut en favorit!

Liknande recept

Inlagd sill - Coop

(15)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm - Coop

(15)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra - Coop

(1)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(7)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 4 ägg
  • 100 g mixade salladsblad
  • 4 kokta potatisar, tärnade
  • 1 knippe rädisor, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl klippta örter, t ex dill och gräslök
  • Gräslöksdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • cayennepeppar
  • 0.5 dl finskuren gräslök

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg (1-5):
3.04 (25 betyg)

Lax och ägg är klassiska ingredienser till påskens festmåltider. Servera dem tillsammans i denna lax- och äggsallad med mycket grönt. Bjud en härlig gräslöksdressing till.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min för en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.

Gräslöksdressing:

  1. Vispa ihop ägg med vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs.Smaka av med salt och cayennepeppar.Rör ner gräslöken.
  2. Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat. Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla överdressingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-07-08

Supergod och enkel att göra. Favorit även här!

Margareta

2018-03-24

Absolut en favorit!

Liknande recept

Inlagd sill - Coop

(15)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm - Coop

(15)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Pumpafrövåfflor med ost- och laxröra - Coop

(1)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(7)

Färskostpaj med nässlor - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies