Lax med fänkål och oliver

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 600 g portionsbitar laxfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 fänkål
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl buljong, fisk eller grönsaks
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1 krm peppar
  • 15 urkärnade svarta oliver

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, skär fänkålen i skivor. Fräs löken mjuk i matfett, tillsätt fänkål och låt fräsa med några minuter. Strö över socker och saffran och fräs ytterligare någon minut. Slå på buljong och vin och låt koka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i oliverna.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite matfett och stek/halstra fisken 2-3 minuter per sida. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Blomkåls- Jansson

(96)

Bowl med sashimilax

(4)

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

(0)

Couscouspanna med fisk

(36)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

Laxpudding - enkelt recept

(43)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g portionsbitar laxfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 fänkål
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl buljong, fisk eller grönsaks
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1 krm peppar
  • 15 urkärnade svarta oliver

Lax med fänkål och oliver

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, skär fänkålen i skivor. Fräs löken mjuk i matfett, tillsätt fänkål och låt fräsa med några minuter. Strö över socker och saffran och fräs ytterligare någon minut. Slå på buljong och vin och låt koka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i oliverna.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite matfett och stek/halstra fisken 2-3 minuter per sida. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig pastasallad med varmrökt lax och dill

(9)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Blomkåls- Jansson

(96)

Bowl med sashimilax

(4)

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

(0)

Couscouspanna med fisk

(36)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(2)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies