För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lax med fänkål och oliver

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g portionsbitar laxfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 fänkål
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl buljong, fisk eller grönsaks
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1 krm peppar
  • 15 urkärnade svarta oliver
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, skär fänkålen i skivor. Fräs löken mjuk i matfett, tillsätt fänkål och låt fräsa med några minuter. Strö över socker och saffran och fräs ytterligare någon minut. Slå på buljong och vin och låt koka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i oliverna.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite matfett och stek/halstra fisken 2-3 minuter per sida. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(8)

Sashimi nudelsallad

(8)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)

Lax med salsa verde

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g portionsbitar laxfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 fänkål
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl buljong, fisk eller grönsaks
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1 krm peppar
  • 15 urkärnade svarta oliver
  • 1 krm salt

Lax med fänkål och oliver

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, skär fänkålen i skivor. Fräs löken mjuk i matfett, tillsätt fänkål och låt fräsa med några minuter. Strö över socker och saffran och fräs ytterligare någon minut. Slå på buljong och vin och låt koka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i oliverna.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite matfett och stek/halstra fisken 2-3 minuter per sida. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(22)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

(25)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Knaprig lax med grönsaksgryta

(8)

Sashimi nudelsallad

(8)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(20)

Lax med salsa verde

(0)