Lax i ugn - barnens bästa recept

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 kg potatis
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk dill
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 75 g stenbitsrom
  • 150 g sockerärter

Gör så här

  1. Lägg potatis i en kastrull med vatten och salt. Låt koka tills de är mjuka, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en form med bakplåtspapper. Strö på flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
  2. Skär citron i halvmånar. Lägg dillvippor och citronbitar på laxen. Tillaga den mitt i ugnen 15–18 min. Blanda gräddfil med majonnäs och stenbitsrom till en romsås. Lägg sockerärter i en sil.
  3. Ställ silen över den kokande potatisen de sista 2 minuterna, gärna under lock. Servera potatis, sockerärter och lax med romsåsen. Och gärna lite extra citron till.

Tips

Det är gott med smör och f lingsalt på sockerärterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Honey and mustard fisk i ugn - Coop

(7)

Klassisk laxburgare - Coop

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan - Coop

(110)

Pasta med krämig laxsås - Coop

(33)

Krämig "jansson" - Coop

(0)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar - Coop

(9)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås - Coop

(0)

Fiskgratäng med fetaost och dill - Coop

(8)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 kg potatis
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk dill
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 75 g stenbitsrom
  • 150 g sockerärter

Lax i ugn - barnens bästa recept

Betyg (1-5):
4.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatis i en kastrull med vatten och salt. Låt koka tills de är mjuka, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en form med bakplåtspapper. Strö på flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
  2. Skär citron i halvmånar. Lägg dillvippor och citronbitar på laxen. Tillaga den mitt i ugnen 15–18 min. Blanda gräddfil med majonnäs och stenbitsrom till en romsås. Lägg sockerärter i en sil.
  3. Ställ silen över den kokande potatisen de sista 2 minuterna, gärna under lock. Servera potatis, sockerärter och lax med romsåsen. Och gärna lite extra citron till.

Tips

Det är gott med smör och f lingsalt på sockerärterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Honey and mustard fisk i ugn - Coop

(7)

Klassisk laxburgare - Coop

(2)

Sej med grillad paprika och parmesan - Coop

(110)

Pasta med krämig laxsås - Coop

(33)

Krämig "jansson" - Coop

(0)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar - Coop

(9)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås - Coop

(0)

Fiskgratäng med fetaost och dill - Coop

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies