Lax i ugn - barnens bästa recept

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg potatis
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk dill
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 75 g stenbitsrom
  • 150 g sockerärter

Gör så här

  1. Lägg potatis i en kastrull med vatten och salt. Låt koka tills de är mjuka, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en form med bakplåtspapper. Strö på flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
  2. Skär citron i halvmånar. Lägg dillvippor och citronbitar på laxen. Tillaga den mitt i ugnen 15–18 min. Blanda gräddfil med majonnäs och stenbitsrom till en romsås. Lägg sockerärter i en sil.
  3. Ställ silen över den kokande potatisen de sista 2 minuterna, gärna under lock. Servera potatis, sockerärter och lax med romsåsen. Och gärna lite extra citron till.

Tips

Det är gott med smör och f lingsalt på sockerärterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Laxfilé med romsås

(7)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(9)

Fiskgryta med saffranscrème

(25)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk dill
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 75 g stenbitsrom
  • 150 g sockerärter

Lax i ugn - barnens bästa recept

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatis i en kastrull med vatten och salt. Låt koka tills de är mjuka, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen i en form med bakplåtspapper. Strö på flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
  2. Skär citron i halvmånar. Lägg dillvippor och citronbitar på laxen. Tillaga den mitt i ugnen 15–18 min. Blanda gräddfil med majonnäs och stenbitsrom till en romsås. Lägg sockerärter i en sil.
  3. Ställ silen över den kokande potatisen de sista 2 minuterna, gärna under lock. Servera potatis, sockerärter och lax med romsåsen. Och gärna lite extra citron till.

Tips

Det är gott med smör och f lingsalt på sockerärterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

(5)

Laxfilé med romsås

(7)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(37)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Fiskgratäng med fetaost och dill

(9)

Fiskgryta med saffranscrème

(25)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies