För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lax i ugn - barnens bästa recept

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk dill
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 75 g stenbitsrom
  • 150 g sockerärter

Gör så här

  1. Lägg potatis i en kastrull med vatten och salt. Låt koka tills de är mjuka, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxen i en form med bakplåtspapper. Strö på flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Skär citron i halvmånar. Lägg dillvippor och citronbitar på laxen. Tillaga den mitt i ugnen 15–18 min.
  4. Blanda gräddfil med majonnäs och stenbitsrom till en romsås. Lägg sockerärter i en sil. Ställ silen över den kokande potatisen de sista 2 minuterna, gärna under lock.
  5. Servera potatis, sockerärter och lax med romsåsen. Och gärna lite extra citron till.

Tips

Det är gott med smör och f lingsalt på sockerärterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgratäng med fetaost och dill

(13)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(13)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(38)

Honey and mustard fisk i ugn

(14)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Laxfilé med romsås

(8)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • vatten
  • 1 tsk salt
  • 600 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk dill
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 75 g stenbitsrom
  • 150 g sockerärter

Lax i ugn - barnens bästa recept

Betyg (1-5):
3.87 (15 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatis i en kastrull med vatten och salt. Låt koka tills de är mjuka, ca 20 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxen i en form med bakplåtspapper. Strö på flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.
  3. Skär citron i halvmånar. Lägg dillvippor och citronbitar på laxen. Tillaga den mitt i ugnen 15–18 min.
  4. Blanda gräddfil med majonnäs och stenbitsrom till en romsås. Lägg sockerärter i en sil. Ställ silen över den kokande potatisen de sista 2 minuterna, gärna under lock.
  5. Servera potatis, sockerärter och lax med romsåsen. Och gärna lite extra citron till.

Tips

Det är gott med smör och f lingsalt på sockerärterna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskgratäng med fetaost och dill

(13)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(13)

Laxwallenbergare med potatispuré och gröna bönor

(38)

Honey and mustard fisk i ugn

(14)

Laxburgare med tsatsiki

(10)

Klassisk strömmingslåda

(2)

Laxfilé med romsås

(8)

Fisksoppa med rotfrukter och pepparrot

(33)