För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg (1-5):
3.4 (52 betyg)

Vegitariskt alternativ till den italienska favoriten. Den kryddiga tomatsåsen går utmärkt att förbereda

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 300 g aubergine, skivade på längden
  • 0.5 dl olivolja till stekning
  • Tomatsås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 tomater, i stora bitar
  • 800 g krossade tomater
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Fetaoströra:
  • 400 g fetaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Tomatsås: Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och tomater någon minut under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt såsen puttra på medelstark värme minst 20 minuter. Rör om då och då. De färska tomaterna ska koka sönder och försvinna ner i såsen.
  2. Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. För att auberginen ska få färg behöver pannan vara riktigt het och ha en hel del olja i sig. Lägg skivorna åt sidan.

Fetaoströra

  1. Mosa sönder fetaosten i en bunke, med hjälp av en gaffel, med crème fraiche, vatten och basilika. Peppra eventuellt.
  2. Smörj en stor ugnssäker form med lite olja. Lägg ett lager med aubergineskivor i formen, fortsätt med 1/3 tomatsås, sedan lasagneplattor och sist ett lager fetaoströra.
  3. Gör likadant igen, men fördela den sista tredjedelen tomatsås överst tillsammans med fetaoströran. Grädda i ugnen tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått färg, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-01-26

Otroligt god! Går bra att även använda zucchini. Om man skär den med osthyvel behöver man inte försteka.

Liknande recept

Sallad på grillade grönsaker och halloumi

(5)

Zucchinigratäng med korv

(17)

Grillad grön sparris med chorizo

(23)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad grilloumimacka

(2)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(61)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 300 g aubergine, skivade på längden
  • 0.5 dl olivolja till stekning
  • Tomatsås:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 5 tomater, i stora bitar
  • 800 g krossade tomater
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1.5 tsk salt
  • Fetaoströra:
  • 400 g fetaost
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 dl färsk basilika, hackad
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Lasagne med stekt aubergine och fetaost

Betyg (1-5):
3.4 (52 betyg)

Vegitariskt alternativ till den italienska favoriten. Den kryddiga tomatsåsen går utmärkt att förbereda

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tomatsås: Hetta upp oljan i en gryta. Fräs lök, vitlök och tomater någon minut under omrörning. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt såsen puttra på medelstark värme minst 20 minuter. Rör om då och då. De färska tomaterna ska koka sönder och försvinna ner i såsen.
  2. Medan tomatsåsen kokar, hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna några i taget. För att auberginen ska få färg behöver pannan vara riktigt het och ha en hel del olja i sig. Lägg skivorna åt sidan.

Fetaoströra

  1. Mosa sönder fetaosten i en bunke, med hjälp av en gaffel, med crème fraiche, vatten och basilika. Peppra eventuellt.
  2. Smörj en stor ugnssäker form med lite olja. Lägg ett lager med aubergineskivor i formen, fortsätt med 1/3 tomatsås, sedan lasagneplattor och sist ett lager fetaoströra.
  3. Gör likadant igen, men fördela den sista tredjedelen tomatsås överst tillsammans med fetaoströran. Grädda i ugnen tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått färg, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jonas

2015-01-26

Otroligt god! Går bra att även använda zucchini. Om man skär den med osthyvel behöver man inte försteka.

Liknande recept

Sallad på grillade grönsaker och halloumi

(5)

Zucchinigratäng med korv

(17)

Grillad grön sparris med chorizo

(23)

Ugnsbakade bönor med cream cheese

(15)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(7)

Grillad grilloumimacka

(2)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Vegetarisk lasagne med soltorkade tomater

(61)