Lasagne med rökt lax och spenat

Betyg (1-5):
3.52 (137 betyg)

Perfekt recept att göra på laxrester, pimpat med soltorkade tomater och nyttig spenat.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 10 hackade soltorkade tomater
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g färsk spenat
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • 400 g lasagneplattor
  • 100 g riven ost

Gör så här

  1. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.
  2. Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.
  3. Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carolin

2018-03-30

Denna är en favorit. Men som flera andra skrivit, så bör man steka löken först. Blir betydligt godare!

Lars

2017-08-17

Har du tid vinner receptet på att du steker löken och vitlöken mjuk och glansig innan du blandar i den (rå lök i tomatsåser ger en rå smak). Purjolök som får steka mjuk går också bra,(kanske tom bättre.)

Pia

2017-05-28

Gott som rackarn👍hade inte riktigt så mycket krossade tomater som behövdes så ökade mängden med tomatpuré, pesto rosso, och havregrädde.

Jonas

2016-05-29

Fantastiskt god. Gjort den flera ggr. Ett tips är ju att göra lasagnen ett dygn före man stoppar den i ugnen. Då blir den otroligt krämig..

Lizzie

2016-01-03

Underbart och snabbt! Jag använde djupfryst stuvad spenat, som tinades, i stället för färsk, och lättstekta morötter i stället för soltorkade tomater. Glömde osten, men ströd över lite torkat stekta lök--verkligen gott!

Ingegärd Pettersson

2015-12-04

Fantastiskt god och väldigt lättlagad kan varmt rekommenderas

Mirjam

2015-02-24

Grymt recept! En klar favorit i veckoplaneringen. Dock undrar jag över mängden lasagneplattor, är det räknat som färska? 400 g tycker jag känns mycket. Brukar ha 9 st "torra". Härlig tisdag på er!

Emelie

2014-03-26

Smidigt och överraskande gott, om man använder bra råvaror. Riktig bjudmat!

Rolf

2014-03-15

Ett dåligt recept.

ilkka

2013-03-25

Riktigt gott, ett av våra favoritrecept från Coop´s matkassar. Experimenterar med mängden av crème fraiche, tar gärna mer än vad som står i receptet, det blir mera krämigare...

Jan vK

2013-01-06

Jag lagade lasagnen första gången när jag fått den i COOPs matkasse. Mycket god. Andra gången gjorde jag om receptet enligt följande:Jag stekte löken något, tog 1 dl vitt vin + 1 dl mjölk och lite grädde. 2 msk olja och kryddor från tomaterna samt 1 msk Sambal Oelek. Till det använde jag 200 gr lax och 12 plattor lasagne. Den här gången blev det smakligare.

Nini

2012-12-30

Se upp med de soltorkade tomaterna. Tar man för många kan det lätt bli för starkt ihop med den rökta laxen. Och ta gärna mer spenat.

Kecka

2012-10-14

Galet gott och enkelt! Kommer definitivt att göras fler gånger! Håller med tidigare kommentarer på ett par punkter: Löken tillagades inte när lasagnen stod i ugnen, så nästa gång fräser jag den lite lätt först, eller låter såsen koka längre. Jag lät kryddorna i de soltorkade tomaterna sjunka och hällde av hälften av den okryddade oljan, resten lät jag gå med i såsen. Hade även någon deciliter mjölk till, vätskan kändes inte tillräcklig - jag använde dock hela förpackningen lasagneplattor, alltså 500 gr istället för 400 gr. :p

Kecka

2012-10-14

Galet gott och enkelt! Kommer definitivt att göras fler gånger! Håller med tidigare kommentarer på ett par punkter: Löken tillagades inte när lasagnen stod i ugnen, så nästa gång fräser jag den lite lätt först, eller låter såsen koka längre. Jag lät kryddorna i de soltorkade tomaterna sjunka och hällde av hälften av den okryddade oljan, resten lät jag gå med i såsen. Hade även någon deciliter mjölk till, vätskan kändes inte tillräcklig - jag använde dock hela förpackningen lasagneplattor, alltså 500 gr istället för 400 gr. :p

Ioanna

2012-10-10

Riktigt gott recept! Hällde i lite olja från de soltorkade tomaterna också. Enkelt och gott.

Mats

2011-11-28

Världens godaste (och enklaste) lasagnevariant. Jag kokade såsen i några minuter för att få löken lite mjukare.

Liknande recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Örtig lax med grapefrukt och rostade fänkålsfrön

(11)

Laxpaj med potatis

(13)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Saras smörgåstårta

(55)

Laxlyx

(26)

Tonfisklasagne med tomat och kapris

(31)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 10 hackade soltorkade tomater
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 100 g färsk spenat
  • 400 g kallrökt lax i skivor
  • 400 g lasagneplattor
  • 100 g riven ost

Lasagne med rökt lax och spenat

Betyg (1-5):
3.52 (137 betyg)

Perfekt recept att göra på laxrester, pimpat med soltorkade tomater och nyttig spenat.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda krossade tomater, crème fraiche, mjölk, lök, vitlök och soltorkade tomater i en skål. Salta och peppra. Spara 2 dl sås till lasagnens översta lager.
  2. Varva sås, spenat och lax med pastaplattorna i tre eller fyra lager i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och riven ost.
  3. Grädda lasagnen i ugnen tills den bubblar i kanterna och fått fin färg, cirka 20 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carolin

2018-03-30

Denna är en favorit. Men som flera andra skrivit, så bör man steka löken först. Blir betydligt godare!

Lars

2017-08-17

Har du tid vinner receptet på att du steker löken och vitlöken mjuk och glansig innan du blandar i den (rå lök i tomatsåser ger en rå smak). Purjolök som får steka mjuk går också bra,(kanske tom bättre.)

Pia

2017-05-28

Gott som rackarn👍hade inte riktigt så mycket krossade tomater som behövdes så ökade mängden med tomatpuré, pesto rosso, och havregrädde.

Jonas

2016-05-29

Fantastiskt god. Gjort den flera ggr. Ett tips är ju att göra lasagnen ett dygn före man stoppar den i ugnen. Då blir den otroligt krämig..

Lizzie

2016-01-03

Underbart och snabbt! Jag använde djupfryst stuvad spenat, som tinades, i stället för färsk, och lättstekta morötter i stället för soltorkade tomater. Glömde osten, men ströd över lite torkat stekta lök--verkligen gott!

Ingegärd Pettersson

2015-12-04

Fantastiskt god och väldigt lättlagad kan varmt rekommenderas

Mirjam

2015-02-24

Grymt recept! En klar favorit i veckoplaneringen. Dock undrar jag över mängden lasagneplattor, är det räknat som färska? 400 g tycker jag känns mycket. Brukar ha 9 st "torra". Härlig tisdag på er!

Emelie

2014-03-26

Smidigt och överraskande gott, om man använder bra råvaror. Riktig bjudmat!

Rolf

2014-03-15

Ett dåligt recept.

ilkka

2013-03-25

Riktigt gott, ett av våra favoritrecept från Coop´s matkassar. Experimenterar med mängden av crème fraiche, tar gärna mer än vad som står i receptet, det blir mera krämigare...

Jan vK

2013-01-06

Jag lagade lasagnen första gången när jag fått den i COOPs matkasse. Mycket god. Andra gången gjorde jag om receptet enligt följande:Jag stekte löken något, tog 1 dl vitt vin + 1 dl mjölk och lite grädde. 2 msk olja och kryddor från tomaterna samt 1 msk Sambal Oelek. Till det använde jag 200 gr lax och 12 plattor lasagne. Den här gången blev det smakligare.

Nini

2012-12-30

Se upp med de soltorkade tomaterna. Tar man för många kan det lätt bli för starkt ihop med den rökta laxen. Och ta gärna mer spenat.

Kecka

2012-10-14

Galet gott och enkelt! Kommer definitivt att göras fler gånger! Håller med tidigare kommentarer på ett par punkter: Löken tillagades inte när lasagnen stod i ugnen, så nästa gång fräser jag den lite lätt först, eller låter såsen koka längre. Jag lät kryddorna i de soltorkade tomaterna sjunka och hällde av hälften av den okryddade oljan, resten lät jag gå med i såsen. Hade även någon deciliter mjölk till, vätskan kändes inte tillräcklig - jag använde dock hela förpackningen lasagneplattor, alltså 500 gr istället för 400 gr. :p

Kecka

2012-10-14

Galet gott och enkelt! Kommer definitivt att göras fler gånger! Håller med tidigare kommentarer på ett par punkter: Löken tillagades inte när lasagnen stod i ugnen, så nästa gång fräser jag den lite lätt först, eller låter såsen koka längre. Jag lät kryddorna i de soltorkade tomaterna sjunka och hällde av hälften av den okryddade oljan, resten lät jag gå med i såsen. Hade även någon deciliter mjölk till, vätskan kändes inte tillräcklig - jag använde dock hela förpackningen lasagneplattor, alltså 500 gr istället för 400 gr. :p

Ioanna

2012-10-10

Riktigt gott recept! Hällde i lite olja från de soltorkade tomaterna också. Enkelt och gott.

Mats

2011-11-28

Världens godaste (och enklaste) lasagnevariant. Jag kokade såsen i några minuter för att få löken lite mjukare.

Liknande recept

Minipizzor med ricotta, lök och ansjovis

(18)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Örtig lax med grapefrukt och rostade fänkålsfrön

(11)

Laxpaj med potatis

(13)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Saras smörgåstårta

(55)

Laxlyx

(26)

Tonfisklasagne med tomat och kapris

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies