Lasagne med röda linser

Betyg (1-5):
4.28 (108 betyg)

Vegetarisk lasagne med röda linser, grönsaker och créme fraiche. Enkel att göra glutenfri och passar till vardag som helg.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost
  • Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 dl torrostade pumpakärna

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek morot, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning.
  2. Häll i linser, krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost. Avsluta med tomatsås och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med en grönsallad toppad med rostade pumpakärnor.

Tips

Går bra att göra på torkade pastaplattor. Se anvisningen på förpacknigen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-03-15

Mycket god rätt, men det blev 5 portioner hos oss.

Karin

2019-03-06

Otroligt gott vegetarisk alternativ! Jag gjorde den glutenfri och laktosfri genom att byta till bönlasgne och laktosfri creme fraiche

Britt

2019-01-25

Jättegott, blev mycket jag fryste in resten blev lika god när jag värmde den något upptinade lasagnen i ugnen Britt

Matilda

2018-12-09

Super gott!

Anonym användare

2018-11-06

Gott!

Johan

2018-04-06

Grymt god! Jag gör den helt vegetarisk med havregrädde istället för fraiche och violife veganska pizza ost. Ringlar havregrädde och osten mellan varje lager.

Filippa

2018-03-27

Jättegott, har gjort detta ett par gånger. Senast blev linserna inte mjuka på 10 minuter i den tjocka såsen. Kanske för att de var gamla. Borde ha kokat dem separat i vattnet och tillsatt efteråt. En gång hade jag inte creme fraiche hemma utan fick göra vanlig ostsås. Då tillsatte jag en msk balsamvinäger i linsröran för syrans skull. Gott!

Sofia

2018-02-07

Jag slänger i en grovriven zucchini i tomatsåsen också - gör lasagnen extra fräsch och saftig tycker jag.

Malin

2018-01-20

Jättegod och väldigt mättande. Perfekt att ha i matlådan.

Coop webbredaktör

2017-08-31

Till Malin: Nej, det ska vara 3 dl vatten.

Malin

2017-08-26

Ska det verkligen vara 3 l vatten???

Charlotta

2017-04-09

Jättegod, tog basilika istället för rosmarin, det blev bra och gjorde på torkade plattor. Behöver då 35-40 min i ugnen.

Elin

2017-03-15

Otroligt god lasagne, rekommenderas varmt!

Sandra

2016-12-21

Helt fantastiskt god! Här hemma gör vi den i långpanna - 12 portioner och fryser in! Perfekt om man inte orkar laga mat eller inte har matlåda till jobbet. Och det blir väldigt gott med crème fraîche i. Mums!

Helena

2016-10-24

Gjorde såsen kvällen innan. Blev jättegott!

Liknande recept

Moussaka med linser och fetaost

(77)

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(19)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Halloumi Stroganoff

(338)

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

(8)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost
  • Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 dl torrostade pumpakärna

Lasagne med röda linser

Betyg (1-5):
4.28 (108 betyg)

Vegetarisk lasagne med röda linser, grönsaker och créme fraiche. Enkel att göra glutenfri och passar till vardag som helg.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek morot, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning.
  2. Häll i linser, krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost. Avsluta med tomatsås och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med en grönsallad toppad med rostade pumpakärnor.

Tips

Går bra att göra på torkade pastaplattor. Se anvisningen på förpacknigen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Côline

2019-03-15

Mycket god rätt, men det blev 5 portioner hos oss.

Karin

2019-03-06

Otroligt gott vegetarisk alternativ! Jag gjorde den glutenfri och laktosfri genom att byta till bönlasgne och laktosfri creme fraiche

Britt

2019-01-25

Jättegott, blev mycket jag fryste in resten blev lika god när jag värmde den något upptinade lasagnen i ugnen Britt

Matilda

2018-12-09

Super gott!

Anonym användare

2018-11-06

Gott!

Johan

2018-04-06

Grymt god! Jag gör den helt vegetarisk med havregrädde istället för fraiche och violife veganska pizza ost. Ringlar havregrädde och osten mellan varje lager.

Filippa

2018-03-27

Jättegott, har gjort detta ett par gånger. Senast blev linserna inte mjuka på 10 minuter i den tjocka såsen. Kanske för att de var gamla. Borde ha kokat dem separat i vattnet och tillsatt efteråt. En gång hade jag inte creme fraiche hemma utan fick göra vanlig ostsås. Då tillsatte jag en msk balsamvinäger i linsröran för syrans skull. Gott!

Sofia

2018-02-07

Jag slänger i en grovriven zucchini i tomatsåsen också - gör lasagnen extra fräsch och saftig tycker jag.

Malin

2018-01-20

Jättegod och väldigt mättande. Perfekt att ha i matlådan.

Coop webbredaktör

2017-08-31

Till Malin: Nej, det ska vara 3 dl vatten.

Malin

2017-08-26

Ska det verkligen vara 3 l vatten???

Charlotta

2017-04-09

Jättegod, tog basilika istället för rosmarin, det blev bra och gjorde på torkade plattor. Behöver då 35-40 min i ugnen.

Elin

2017-03-15

Otroligt god lasagne, rekommenderas varmt!

Sandra

2016-12-21

Helt fantastiskt god! Här hemma gör vi den i långpanna - 12 portioner och fryser in! Perfekt om man inte orkar laga mat eller inte har matlåda till jobbet. Och det blir väldigt gott med crème fraîche i. Mums!

Helena

2016-10-24

Gjorde såsen kvällen innan. Blev jättegott!

Liknande recept

Moussaka med linser och fetaost

(77)

Gratinerade paprikahalvor med röda linser

(19)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Halloumi Stroganoff

(338)

Ärtsoppa med linser, fläsk och ostquesadilla

(8)

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies