Lasagne med halloumi och paprika

Betyg (1-5):
3.26 (78 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade paprikor
  • 1 msk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk sambal oelek, eventuellt
  • Vit sås:
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 200 g riven halloumi
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök, paprika och oregano i olivolja i en stor stekpanna eller gryta, 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 10 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull, dra ner värmen och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och sjud ca 3 minuter. Tillsätt den rivna osten.
  3. Blanda såserna men spara cirka 2 deciliter av den vita såsen till lasagnens översta lager. Varva de blandade såserna med pastaplattorna i tre lager, i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan.
  4. Grädda i ugnen 15-20 minuter tills lasagnen fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-09-09

Ni som kompletterat receptet med bacon, spännande, hur gjorde ni det? Stekte ni bacon innan och blandade in det i tomatsåsen? Låter också gott, men vi gjorde helt enligt receptet, alltså vegetariskt , första gången. Också lyckat!

Marie

2018-06-24

En ny favorit hos hela familjen! Ska prova att tillsätta röda linser och färska champinjoner.

Natalie

2017-01-31

Underbar!!!!

Emma

2015-07-18

Otroligt gott!

Simon

2014-02-24

Ett genidrag att sätta halloumi i lasagne - varför har ingen tänkt på det förut? Lade till lite linser för utfyllnad. Var försiktig med sambal oelek om du inte är så förtjust i stark mat. I övrigt en lasagne att rekommendera.

shirley

2012-12-01

Riktigt gott,tog i lite socker i såsen och varvade dem var för sig mellan plattorna.

Ninna/Webbredaktionen

2012-02-16

Det finns ingen bacon i receptet.

Bing Boström

2012-02-13

Hej och tack för fina recept. Men vi har problem med vi har ett fosterbarn som är muslim och vad ska jag hitta på för något i stället för bacon? Receptet är ju bara så gott men tyvärr funkar det inte med en kille som inte äter något från gris.

Liknande recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Tomatsås med spagetti

(38)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
14 st
  • Tomatsås:
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 tärnade paprikor
  • 1 msk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl krossade tomater
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk sambal oelek, eventuellt
  • Vit sås:
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 200 g riven halloumi
  • 300 g färska lasagneplattor
  • 1 msk hackad persilja

Lasagne med halloumi och paprika

Betyg (1-5):
3.26 (78 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn lök, vitlök, paprika och oregano i olivolja i en stor stekpanna eller gryta, 3 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka 10 minuter.
  2. Smält smöret i en kastrull, dra ner värmen och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget under vispning. Låt koka upp under omrörning och sjud ca 3 minuter. Tillsätt den rivna osten.
  3. Blanda såserna men spara cirka 2 deciliter av den vita såsen till lasagnens översta lager. Varva de blandade såserna med pastaplattorna i tre lager, i en ugnsfast form. Tryck till de sista plattorna lite extra och toppa med den sparade såsen och persiljan.
  4. Grädda i ugnen 15-20 minuter tills lasagnen fått fin färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Thomas

2018-09-09

Ni som kompletterat receptet med bacon, spännande, hur gjorde ni det? Stekte ni bacon innan och blandade in det i tomatsåsen? Låter också gott, men vi gjorde helt enligt receptet, alltså vegetariskt , första gången. Också lyckat!

Marie

2018-06-24

En ny favorit hos hela familjen! Ska prova att tillsätta röda linser och färska champinjoner.

Natalie

2017-01-31

Underbar!!!!

Emma

2015-07-18

Otroligt gott!

Simon

2014-02-24

Ett genidrag att sätta halloumi i lasagne - varför har ingen tänkt på det förut? Lade till lite linser för utfyllnad. Var försiktig med sambal oelek om du inte är så förtjust i stark mat. I övrigt en lasagne att rekommendera.

shirley

2012-12-01

Riktigt gott,tog i lite socker i såsen och varvade dem var för sig mellan plattorna.

Ninna/Webbredaktionen

2012-02-16

Det finns ingen bacon i receptet.

Bing Boström

2012-02-13

Hej och tack för fina recept. Men vi har problem med vi har ett fosterbarn som är muslim och vad ska jag hitta på för något i stället för bacon? Receptet är ju bara så gott men tyvärr funkar det inte med en kille som inte äter något från gris.

Liknande recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

(11)

Tomatsås med spagetti

(38)

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(28)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(27)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(4)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies